Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


06 mei 2005


Zutphen - Dronken langs het spoor


Door spoorwegpersoneel werd donderdagavond rond 18.40 uur een 42 jarige Deventenaar in beschonken toestand langs het spoor aangetroffen. Zij namen de man mee en droegen hem over aan de politie. De Deventenaar was erg agressief en wilde niet meewerken. De politie maakt proces verbaal op tegen de man.


Zutphen - Jongens aangehouden na beledigingen


Agenten hebben donderdagavond twee jongens uit Doetinchem en Zutphen aangehouden. Terwijl de agenten een auto bij de fietstunnel aan de van Drinenstraat wilden controleren riepen de jongens vanuit de fietstunnel beledigingen naar de agenten. Een agent liep naar ze toe, maar ze gingen er als een haas vandoor. Eén van de jongens werd in de struiken aangetroffen en aangehouden. De andere jongen werd enige tijd later thuis aangehouden. De jongens worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.


Lochem- jongeren misdragen zich


Vier Lochemse jongens (18,19,19,20) hebben het gisterenochtend wel erg bont gemaakt en krijgen hiervoor een bekeuring. Zij hadden op de Hessenweg een aantal koeien uit een weiland laten ontsnappen. Toen de boer hier wat van zei werd hij met bierflessen bekogeld. De politie werd gealarmeerd en toen agenten met de boer stonden te praten kwam het viertal er net weer aanlopen. De agenten noteerden hun namen en wilden hen net voor verhoor meenemen naar het politiebureau toen zij een melding van een ernstige aanrijding kregen (auto/motorrijder- zie bericht van gisteren). De jongelui is aangegeven dat hun gedrag nog een staartje zou hebben en binnenkort kunnen zij de bekeuring thuis verwachten. De koeien zijn weer in de wei.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

---- --