Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda 060505

BREDA, 6 mei 2005

Mishandeling onderzocht

WILLEMSTAD: De politie onderzoekt de mishandeling van een 66-jarige inwoner uit Willemstad. Deze zou door een buurman meerdere keren in het gezicht en op het lichaam zijn geslagen en geschopt. Een en ander gebeurde gisteravond rond 19:30 uur in de Pastoor Jutenlaan toen het slachtoffer een andere ruzie probeerde te sussen waar de buurman bij betrokken was. De agressie van de man keerde zich toen tegen het slachtoffer. Uiteindelijk heeft een andere buurman de verdachte weg kunnen halen, die daarna is vertrokken. De politie onderzoekt deze ernstige mishandeling en hoopt spoedig de verdachte, die vermoedelijk in de omgeving woont, aan te kunnen houden.

Twee mannen aangehouden voor poging diefstal

BREDA: De politie heeft met behulp van een oplettende getuige gisteravond rond 20:30 uur twee 20-jarige mannen aangehouden die op de Grote Markt op het terras van een café geld van een serveerster wilden stelen. Toen de serveerster een klant aan het helpen was, voelde ze iets tegen haar dienblad stoten en zag ze een hand richting het geldpotje gaan. Vervolgens viel het potje op de grond en renden de twee verdachten weg. Een bezoeker had alles zien gebeuren en rende de twee achterna en alarmeerde de politie. Die hield te twee vervolgens aan. Een van de mannen komt uit St Willebrord, de andere heeft geen vaste woon of verblijfplaats. Ze zijn beiden overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Politie pakt verdachte mishandelaar

BREDA: Een 18-jarige man uit Etten-Leur is gisteravond op de kermis in Prinsenbeek mishandeld door een 43-jarige man uit Prinsenbeek. Het slachtoffer stond rond 20:00 uur met een groepje vrienden te kijken bij een speelautomaat toen hij door de verdachte ineens van achter werd vastgepakt in zijn nek. Tevens sloeg de verdachte het slachtoffer hard op zijn achterhoofd en ook nog eens hard in het gelaat. Aanleiding van de mishandeling ligt vermoedelijk in de privé-sfeer. De man werd later door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij zijn verhoor afwacht.

Inbreekster op heterdaad betrapt

BREDA: Gisteravond rond 23:30 uur heeft de politie een 33-jarige vrouw uit Breda aangehouden toen zij bezig was in te breken in een woning in de Beatrixstraat. Een oplettende buurman had glasgerinkel gehoord in het huis, waarvan de bewoners op vakantie waren. Hij alarmeerde onmiddellijk de politie. Die zagen een verdacht persoon op de bovenverdieping en sommeerde deze naar buiten te komen. Toen niets gebeurde betrad de politie, samen met een politiehond de woning en doorzochten alle kamers. In een van de kamers op de bovenverdieping troffen ze de vrouw aan. Ze had reeds verschillende lades en kasten opgetrokken op zoek naar kostbaarheden. De vrouw is overgebracht naar het bureau.

Alcohol controle

BREDA: Donderdagavond heeft het verkeershandhavingsteam van de politie een alcoholcontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan en op de Ettensebaan. In totaal werden 358 automobilisten onderworpen aan een alcoholtest. Acht van hen bleken te veel gedronken te hebben. Twee van deze acht hadden zoveel op dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast werd een inwoner uit Den Haag bekeurd voor het feit dat hij met een auto reed terwijl zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij geen helm droeg en niet in het bezit was van een bromfietscertificaat.

Dartbord-dieven aangehouden

BREDA: De politie heeft vanochtend om 01:30 uur een 22-jarige man uit Goes en zijn 20-jarige metgezel uit Breda aangehouden omdat ze een dartbord hadden gestolen uit een café aan de Haven. Agenten werden door een voetganger gewezen op de twee, die mogelijk iets gestolen hadden. Aangezien ze vlak langs de agenten liepen, konden de twee snel worden aangehouden. Ze mochten mee naar het bureau voor verhoor. Het dartbord hangt weer aan de rechtmatige muur.

Geparkeerd staande vrachtautos als schietobject

FIJNAART: Vermoedelijk gister zijn op de vrachtwagenparkeerplaats aan de Parallelweg drie vrachtautos vernield doordat men op de autos had geschoten. Bij een vrachtauto was de kogel door twee ramen heen gegaan en bij een ander trof de politie een kogel in het portier. De kogels zijn door de ramen heen gegaan en er moet niet aan gedacht worden, dat die kogel mogelijk andere passanten had kunnen raken. De politie heeft nog niet vast kunnen stellen om wat voor kaliber wapen het gaat, maar er moet behoorlijk wat druk op hebben gezeten, gezien de afstand van de kogels en het gaan door twee ramen.

Politie houdt vrouwen aan voor bedreiging

BREDA: Gisteravond omstreeks 19:30 uur heeft de politie een 24-jarige vrouw en een 31-jarige vrouw aangehouden in de Valkenstraat. Op het balkon van een flatgebouw zouden de twee drugs gebruiken. Toen een 58-jarige bewoner daar iets van zei, werd hij door de 31-jarige bedreigd met de naald van een injectiespuit. Hierop werd de politie gewaarschuwd die de twee vrouwen aanhield. De 24-jarige mocht vrij snel weer vertrekken. De andere verdachte moest een nachtje op het bureau doorbrengen.

Auteur: Manfredi Mauro