Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 6 mei 2005

Woninginbraak

WOUW: Uit een woning aan de Plantagebaan in Wouw zijn bij een inbraak onder andere sierraden weggenomen. Toen de bewoner rond 22:30 uur thuiskwam, zag hij drie mannen weglopen die mogelijk iets met de inbraak te maken hebben. De daders zijn binnengekomen door de voordeur te forceren. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan en sporen veiliggesteld.

Etalageruit ingegooid

STEENBERGEN: Vannacht rond 02:15 uur hebben onbekenden de etalageruit vernield van een winkel in de Kaaistraat. Getuigen hadden mogelijk drie onbekenden gezien die wegrenden van het plaats delict. De daders zijn niet binnen geweest.

Ruit ingeschoten bij bedrijf

STEENBERGEN: Bij een bedrijf aan de Franseweg is vannacht de ruit ingegooid naast de hoofdingang. De vernieling werd vanochtend ontdekt door personeel. In de ruit is een halve ronde opening zichtbaar. Vermoedelijk is de vernieling gepleegd door vanaf de openbare weg met een onbekend vuurwapen op het pand te schieten. De politie onderzoekt de zaak.

Mannen aangehouden op het station

ROOSENDAAL: Vanochtend rond 08:30 uur heeft de politie twee mannen aangehouden op station Roosendaal die in de trein geen geldig vervoersbewijs hadden en ook geen identiteitsbewijs. Uit onderzoek bleek het te gaan om een 18-jarige en 26-jarige man, beiden uit Irak. Ze zijn overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die zullen uitzoeken wat de status is van de mannen.

Laven ontvreemd uit achtertuin

SPRUNDEL: Uit de tuin van een woning in de Noorderstraat zijn vannacht rond vermoedelijk 02:45 uur twee Laaf tuinbeelden gestolen. De dader(s) zijn via een deur de tuin binnengekomen. Twee weken geleden was het ook al raak. Toen werd een duiker Laaf gestolen die bij de vijver stond en ook een Laaf die aan een touwladder hing aan het tuinhuisje. Dit keer betreft het een Laaf om een boom en een muis op zijn voet en een bebrilde Laaf in een stoel als boomstronk.

Auteur: Manfredi Mauro