Gemeente Wieringen

Bekendmakingen

College stelt beleidsregels Afstemmingsverordening (bijstand) vast (6 mei 2005)

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat zij in hun vergadering van 26 april 2005 beleidsregels voor de toepassing van de Afstemmingsverordening Wet Werk en Bijstand hebben vastgesteld.

Als verplichtingen die horen bij het recht op bijstand niet worden nagekomen moet het college in beginsel een maatregel opleggen. Dat kan betekenen dat de uitkering tijdelijk wordt verlaagd of zelfs tijdelijk wordt stopgezet. Dit is vastgelegd in de Afstemmingsverordening.

In de beleidsregels wordt een aantal zaken verder verduidelijkt. Wanneer zijn gegevens bijvoorbeeld te laat verstrekt? In welke situaties volgt er wel en niet een maatregel? Dergelijke kwesties zijn in de beleidsregels nader ingevuld.

De beleidsregels treden met terugwerkende kracht op 1 april 2005 in werking. Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het "Register van bekendmaking" op 3 mei 2005 onder nummer 248. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

Hippolytushoef, 6 mei 2005 Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester