Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (06/05/05)

OOSTERHOUT NB, 6 mei 2005

Politie houdt drie mannen aan na vernieling brievenbus

DONGEN: De politie hield donderdag 5 mei omstreeks 22.20 uur in de Prinses Irenestraat drie 16-jarige jongens uit Dongen aan op verdenking van vernieling van een brievenbus. De politie kreeg omstreeks 21.30 uur de melding dat iemand een brievenbus in de Sint Josephstraat had opgeblazen. Diverse getuigen verklaarden dat ze drie jongens hadden gezien in de buurt van de rode TPG-brievenbus. De politie stelde daarop een onderzoek in de omgeving in en zag de jongeren fietsen over de Oude Baan. De drie gingen er bij het zien van de politie vandoor, maar konden korte tijd later alsnog worden aangehouden.
Ze hebben de nacht doorgebracht in de cel. Inmiddels hebben ze bekend de vernieling te hebben gepleegd. Ook blijken ze verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen van enkele andere TPG-brievenbussen, onder andere in de Kerkstraat, de Oudstraat, op de Paukenlaan en in de Roeloff van Dalemstraat. In alle gevallen werd gebruik gemaakt van vuurwerk om de brievenbus op te blazen. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn in de loop van vrijdag op vrije voeten gesteld, maar zullen zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee mannen aangehouden na vernieling poort

WAALWIJK: De politie hield donderdag 5 mei omstreeks 18.40 uur in de Grotestraat twee mannen aan die kort daarvoor een poort hadden vernield. Ook zou één van de mannen de eigenaresse van de poort hebben bedreigd. De twee, een 27-jarige man uit Tilburg (eigenaar van een pand in de Grotestraat) en een 33-jarige man uit Vlissingen, hadden de poort die tussen twee panden in hing verwijderd, omdat ze van mening waren dat de poort er niet mocht hangen. Daarbij raakte de ophanging van de poort beschadigd.
De eigenaresse van de poort, een 35-jarige vrouw uit Waalwijk, deed aangifte van vernieling en van bedreiging.
De politie nam de twee mannen mee naar het politiebureau voor het afleggen van een verklaring.

Man aangehouden na verzet tegen de politie

RAAMSDONKSVEER: De politie kreeg donderdag 5 mei omstreeks 19.45 uur een melding dat een man met zijn fiets gevallen was op de Kloosterweg en daarbij een hoofdwond had opgelopen. Alhoewel dit eigenlijk geen zaak is voor de politie, maar voor de GGD, gingen agenten toch ter plaatse. Op de Kloosterweg aangekomen reageerden omstanders vervelend op de politie. Ze waren van mening dat het te lang geduurd had voordat de politie er was. Ook enkele jongeren gedroegen zich vervelend en scholden de agenten uit. De politie besloot daarop een jongen aan te houden wegens belediging. Toen ze dit wilden doen, gaf een andere jongen, een 18-jarige inwoner van Geertruidenberg, de politieagent een duw, waardoor de jongen die moest worden aangehouden kon ontkomen. Daarop hield de politie de duwer aan voor belemmering en verzet. De man heeft na verhoor een transactievoorstel van EUR 460,- aangeboden gekregen. Hoe de gevallen man, een 50-jarige inwoner uit Raamsdonksveer, het maakt, is niet bekend.

Man aangehouden na mishandeling vrouw

RAAMSDONKSVEER: De politie hield donderdagavond 5 mei in de Oranjestraat een 41-jarige man uit Raamsdonksveer aan, die kort daarvoor een 33-jarige vrouw uit Geertruidenberg had mishandeld. De twee, kennissen van elkaar, hadden ruzie gekregen, waarna de man de vrouw in het gezicht stompte en haar mobiele telefoon vernielde. De vrouw deed aangifte tegen de man. De man verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna de politie pepperspray moest gebruiken om de man te kalmeren. Hij is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld en ingesloten.

Man gewond na vechtpartij met inbreker

TERHEIJDEN: In de nacht van donderdag 5 mei op vrijdag 6 mei omstreeks 02.30 uur werd ingebroken in een woning in de Molenstraat. De bewoners van het pand, een 56-jarige vrouw en haar 24-jarige zoon, werden wakker door de braakgeluiden. De man probeerde de inbreker weg te jagen en ging hem te lijf. Daarbij raakte hij echter zelf gewond aan zijn hoofd. Hij heeft zich in een ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in. Bovendien is slachtofferhulp ingeschakeld voor de hevig geschrokken bewoners.

Woninginbraak

OOSTERHOUT: Tussen donderdag 5 mei 16.00 uur en vrijdag 6 mei 00.30 uur is ingebroken in een woning aan de keiweg. De voordeur bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden onder andere een televisie en een mobiele telefoon weggenomen.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Tussen donderdag 5 mei 12.00 uur en vrijdag 6 mei 07.00 uur is ingebroken in een bedrijfspand aan de Duikerweg. Er bleek een deur geforceerd te zijn. Uit het pand werd een crossmotor weggenomen.

Auteur: Leonie van Ooijen