Ingezonden persbericht


Persbericht Skate Bond Nederland

----------
Ook 2e dag NK Skeeleren een succes

Ook op de tweede dag van het NK Skeeleren in Medemblik werden mooie wedstrijden vertoond. Evenals gisteren waren de weergoden Medemblik goed gezind, waardoor het gehele programma met droog weer kon worden afgewerkt. De 1000 meter, die zoals gebruikelijk in series werd verreden, werd een prooi voor de broers Michel (1) en Ronald (2) Mulder. Sjoerd Huisman werd hierin derde. Arjan Smit kwam in de voorrondes op merkwaardige wijze ten val terwijl hij solo voor de groep uitreed en hield hier een hinderlijke blessure aan over. Wellicht dat hij hierdoor op de puntenkoers over 10 km net als gisteren net te kort kwam om Jan van Loon van de sterk rijdende Rollerblade-ploeg voor te blijven. Van Loon greep zijn tweede gouden plak en ploeggenoot en A-debutant Emiel Blauw veroverde knap het brons.

Bij de dames won Elma de Vries haar derde gouden medaille. Op de puntenkoers (10 km) bleef ze Jannitta Spigt (knap 2e) en Foske Tamar van der Wal (3e) voor. Laatstgenoemde versloeg Elma de Vries wel op de 1000 meter, waardoor ook zij met een gouden plak huiswaarts keerde. Nienke Stenekes veroverde op deze afstand het brons.

Morgen is de slotdag van het NK Skeeleren in Medemblik. Er wordt gerekend op nog meer publiek dan vandaag en ook NOS Studio Sport zal aanwezig zijn om opnames te maken. Op het programma staan voor alle categorieën (incl.jeugd) de 500 meter (met voorrondes) en de spectaculaire aflossing (relay) voor teams. De aanvang is 11.00 uur.

Meer info: Alle uitslagen

----------

----------
Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl