Stad Brussel


KunstenFESTIVALdesArts van 6 tot 28 mei 2005

Onze werkelijkheid is complex: je kan haar niet ongestraft vereenvoudigen of in hokjes indelen. Uit deze overtuiging werd in 1994 het KunstenFESTIVALdesArts geboren...

Het programma van ons internationaal podiumkunstenfestival bouwt zich niet op rond een vooraf bepaald thema en beperkt zich ook niet tot één artistieke discipline, laat staan één gemeenschap, één regio of één land. De affiche zet de spots op artistieke persoonlijkheden.

Het jong festival dat er radicaal voor kiest om de stilzwijgende grenzen die het culturele leven maar al te vaak beperken, te overschrijden. Elk jaar in de maand mei streeft het festival ernaar om Brussel, hoofdstad van België en Europa, het volgende te bieden:


- In Brussel het hedendaagse werk van niet-Europese artiesten voorstellen als tegenpool van de 'eurocentrische' culturele visie waaraan jammer genoeg geen van ons ontsnapt, om zo komaf te maken met de vooroordelen en oppervlakkige clichés die onze visie op andere culturen maar al te vaak beïnvloeden.

- De hoofdstad een kwalitatief hoogstaande selectie voorstellen van projecten van Europese artiesten die hun werk niet of te weinig kunnen tonen aan een Belgisch publiek.

- Belgische artiesten voorstellen in een internationaal kader in Brussel

- Een dialoog opbouwen tussen de artiesten en het Franstalig en Nederlandstalig publiek van Brussel

- Een dialoog opbouwen tussen verschillende generaties en contrasterende esthetica en schrifturen van 'hier' en 'ginder', met elkaar verbonden door hun gedrevenheid en hun wil om over onze wereld vandaag te getuigen

- Het niet houden bij één enkel artistiek genre maar de poort openhouden voor alle genres opdat de vormen die het beste passen bij de verschillende inhouden, zich ten volle zouden kunnen ontplooien tijdens het festival.

Met aandacht voor internationaal werk en aansluitend op het in België bestaande artistieke aanbod, focust het festival zich op de sleutelwoorden 'samenbrengen' en 'confrontatie'.

© Illustratie van Simon SIEGMANN - Alle rechten voorbehouden

Voor bijkomende informatie:
tel. 070 22 21 99
E-mail: info@kfda.be
Website: www.kunstenfestivaldesarts.be

Op deze pagina worden PDF bestanden aangeboden. Deze documenten kunt u enkel openen met Adobe Acrobat Reader. Dit programma kan gedownload worden met een klik op het icoon links van deze tekst.