PERSBERICHT
6 mei 2005

PRIORITY TELECOM PUBLICEERT RESULTATEN EERSTE KWARTAAL 2005 Verder gepositioneerd als een van de meest toonaangevende VoIP-aanbieders in Europa Financiële resultaten1
(EUR miljoen) Q1 2005 Q1 20042 Omzet 25,4 24,1 Directe kosten (11,0) (7,9) Brutomarge 14,4 16,2 Brutomarge % 56,5% 67,2% Operationele kosten (10,7) (12,6) EBITDA 3,7 3,6 EBIT (3,5) (8,4) Nettoresultaat (3,4) (8,7) CAPEX (4,8) (3,8) Liquide middelen 18,5 29,8 Werkkapitaal (7,1) (12,1) Langlopende schulden 15,2 26,4 Hoogtepunten Q1 2005

· Stijging van de omzet als gevolg van een sterke toename in de verkoop van VoIP-solutions en andere spraakdiensten zoals Corporate Voice en Customer Contact solutions;
· EBITDA is met 39% toegenomen tot EUR 3,7 miljoen in vergelijking tot het eerste kwartaal van 2004, na een aanpassing voor eenmalige inkomsten in datzelfde kwartaal;
· Stijging van het rendement op activa en winstgevendheid doordat de lagere brutomarge, die werd veroorzaakt door de toename van spraak in de omzetmix, werd gecompenseerd door een daling van de operationele kosten;

· Aanhoudende positieve operationele kasstroom uit de glasvezelactiviteiten;
· Snelle groei in het aantal indirecte VoIP-aansluitingen in Nederland en Noorwegen en een succesvolle introductie van VoIP-diensten in Oostenrijk en Groot-Brittannië, waardoor Priority Telecom zich vestigt als één van de toonaangevende aanbieders van VoIP-solutions in Europa.


1 Gepresenteerde cijfers in overeenstemming met IFRS, zoals beschreven in dit persbericht.
2 Waaronder eenmalige inkomsten van EUR 0,9 miljoen voor het verlenen van professionele en migratiediensten aan nl.tree.

---

Gina van der Werf, (acting) voorzitter van de Raad van Bestuur van Priority Telecom: "We hebben vooruitgang geboekt bij de migratie van onze productportfolio naar een uitgebreide portfolio van geavanceerde telecommunicatie solutions. Deze overgang heeft gedeeltelijk de dalende omzet in traditionele transport layer-diensten zoals huurlijnen gecompenseerd. De huidige portfolio stelt ons in staat al onze diensten zowel on-net als off-net aan te bieden via diverse toegangstechnologieën. Hierdoor kunnen we groeien in gebieden waar we op dit moment niet over eigen netwerkinfrastructuur beschikken. Deze strategie blijkt succesvol. Onze marktpositie in de markt voor VoIP en andere op voice gebaseerde solutions is verbeterd." Operationeel
Gedurende het eerste kwartaal van 2005 heeft Priority Telecom zich verder gevestigd als één van de meest toonaangevende aanbieders van VoIP-solutions in Europa. De onderneming vergrootte haar indirecte VoIP-aansluitingen van 37.000 aan het einde van 2004 tot meer dan 57.000. Het complete aanbod van VoIP-solutions is verkrijgbaar in alle kernmarkten van Priority Telecom (Nederland, Oostenrijk en Noorwegen). Zo tekende de onderneming haar eerste VoIP- klantencontract met een grote kabelonderneming in Oostenrijk. In Noorwegen is gestart met een omvangrijke upgrade en capaciteitsuitbreiding van het netwerk, teneinde de enorme groei in VoIP-verkeer te kunnen faciliteren.
Voor haar Corporate Office Solutions-, Network Solutions- en Customer Contact Solutions- portfolio's, heeft Priority Telecom contracten afgesloten met enkele belangrijke klanten zoals het UMC St Radboud / Universiteit Nijmegen en Dumeco in Nederland en Krone Hit Radio in Oostenrijk.
Priority Telecom heeft een overeenkomst met Orange getekend teneinde gezamenlijk vaste en mobiele diensten aan te kunnen bieden op de Nederlandse zakelijke markt. Dit stelt ons in staat om klanten aantrekkelijke tarieven te bieden als zij bellen vanaf hun eigen vaste nummers naar mobiele nummers.
Priority Telecom ontwikkelde niet alleen nieuwe diensten, maar verbeterde ook het beschikbare dienstenaanbod in verschillende productcategorieën. Een aantal flexibele ISDN-diensten werden geïntroduceerd. Deze zijn beschikbaar via verschillende toegangstechnologieën waaronder Priority Telecoms eigen DSL-infrastructuur in Nederland. Financieel
Danny de Vries, lid van de Raad van Bestuur, lichtte de financiële resultaten toe: "We zijn in staat geweest onze top-line omzet te verhogen door te blijven investeren in nieuwe groeigebieden. Het huidige investeringsniveau is haalbaar doordat onze bestaande glasvezelactiviteiten een positieve kasstroom genereren. Ons rendement op activa zal zich naast de winstgevendheid blijven verbeteren als gevolg van een toegenomen gebruik van bestaande infrastructuur, deskundigheid en back-office capaciteit."
Per 1 januari 2005 is Priority Telecom overgegaan van de in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen voor waardering en presentatie (`Nederlandse Grondslagen') naar de International Financial Reporting Standard (`IFRS'). De gepresenteerde cijfers in dit persbericht zijn in overeenstemming met de grondslagen van IFRS. Het migratie-effect is volledig toegelicht in een aparte paragraaf over IFRS verderop in dit persbericht. De omzet steeg naar EUR 25,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2005 tegenover EUR 24,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2004, een stijging van EUR 1,3 miljoen. Op terugkerende basis steeg de omzet met 10%, ofwel EUR 2,3 miljoen, omdat er in de omzet van het eerste kwartaal van 2004 nog eenmalige inkomsten van EUR 0,9 miljoen zaten voor de levering van
---

professionele en migratiediensten aan nl.tree. Dankzij de introductie van een reeks geavanceerde oplossingen op het gebied van VoIP, Customer Contact en spraakdiensten voor operators, was Priority Telecom in staat om omzetgroei te realiseren, ondanks het verloop in de bestaande klantenbasis en de prijserosie in de markten voor huurlijn-, datanetwerk- en internettoegangsdiensten. Deze nieuwe solutions hebben een sterke bijdrage geleverd aan de omzetgroei in het eerste kwartaal van 2005.
De lagere brutomarge op spraakdiensten zal worden gecompenseerd door een reductie van de operationele kosten en kapitaalsinvesteringen. Zoals verwacht, daalde de brutomarge naar 56,5% van de omzet in het eerste kwartaal van 2005 (Q1 2004: 67,2%) als gevolg van een verschuiving in de samenstelling van de omzet naar spraakdiensten die een lagere marge genereren. De brutomarge is geleidelijk gedaald over het afgelopen jaar. Indien rekening wordt gehouden met eenmalige effecten, zou de brutomarge in het eerste en vierde kwartaal van 2004 respectievelijk 65,8% en 59,8% zijn geweest3.
Door continue beheersing van de kosten was de onderneming in staat om de operationele kosten terug te brengen naar EUR 10,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2005 (Q1 2004: EUR 12,6 miljoen). De meeste besparingen zijn gerealiseerd door de implementatie van een Shared Service Center in Nederland, stringente kostenbeheersing en het verbeteren van de operationele efficiëntie.
De daling van de operationele kosten is gedeeltelijk tenietgedaan door een toename in de directe kosten, waardoor EBITDA is toegenomen met EUR 0,1 miljoen, van 3,6 miljoen in het eerste kwartaal van 2004 tot EUR 3,7 miljoen in het eerste kwartaal van 2005. EBITDA zou, op terugkerende basis, voor het eerste kwartaal van 2004 EUR 2,6 miljoen zijn geweest, na aanpassing voor de eenmalige inkomsten van EUR 0,9 miljoen. De verbetering ten opzichte van een jaar eerder zou hiermee 39% zijn geweest.
Aansluiting naar EBITDA4
(EUR miljoen) Q1 2005 Q1 2004 Nettoresultaat (3,4) (8,7) Resultaat op deelnemingen (0,3) - Rentebaten (0,1) (0,2) Rentelasten 0,2 0,4 Koersresultaat op vreemde valuta 0,1 - Bedrijfsresultaat (3,5) (8,4) Afschrijvingen 7,1 12,0 EBITDA 3,7 3,6 Het nettoresultaat verbeterde tot een nettoverlies van EUR 3,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2005, een verbetering van EUR 5,3 miljoen ten opzichte van een nettoverlies van EUR 8,7 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2004. De verbetering werd met name veroorzaakt door lagere afschrijvingslasten van EUR 7,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2005 (Q1 2004: EUR 12.0 miljoen).
De investeringen in materiële vaste activa bedroegen EUR 4,8 miljoen in het eerste kwartaal van 2005 (Q1 2004: EUR 3,8 miljoen). De onderneming heeft in het eerste kwartaal verder geïnvesteerd in haar VoIP en DSL infrastructuur. Deze investeringen zijn een uitbreiding op de investeringen die Priority Telecom in het afgelopen jaar gedaan heeft, en stellen haar in staat haar dienstenportfolio op een veel grotere schaal aan te bieden.


3 Q1 2004 aangepast voor eenmalige inkomsten van EUR 0,9 miljoen en Q4 2004 aangepast voor overige baten van EUR 6,6 miljoen.

4 Gepresenteerde cijfers in overeenstemming met IFRS zoals verder in dit persbericht beschreven.
---

De glasvezelactiviteiten genereerden een positieve operationele kasstroom (d.w.z. EBITDA minus kapitaalinvesteringen) van bijna EUR 1 miljoen. De negatieve operationele kasstroom van ongeveer EUR 2 miljoen voor de nieuwe activiteiten wordt veroorzaakt door de opstartkosten van deze activiteiten. De totale operationele kasstroom (d.w.z. EBITDA minus kapitaalinvesteringen) was hierdoor met EUR 1,1 miljoen nog licht negatief. De liquide middelen namen gedurende het eerste kwartaal van 2005 af tot EUR 18,5 miljoen (Q1 2004: EUR 29,8 miljoen). Het belangrijkste gedeelte van de afname het afgelopen jaar hield verband met investeringen in nieuwe activiteiten en terugbetaling van leverancierskredieten. De langlopende schulden daalden met EUR 11,2 miljoen van EUR 26,4 miljoen in het eerste kwartaal van 2004 tot EUR 15,2 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2005. Deze daling in langlopende schulden was met name het gevolg van een schikking met betrekking tot bepaalde activa in het vierde kwartaal van 2004, die werd vereffend met een verlaging van de uitgestelde financieringsfaciliteit van de UGC groep. Het huidige onder deze faciliteit uitstaande bedrag is EUR 11,8 miljoen. De terugbetaling van uitstaande verplichtingen aan leveranciers droeg ook bij aan de daling van de langlopende schulden.
Andere gebeurtenissen
Op 29 maart 2005 hield Priority Telecom een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin Richard de Lange, Mike Moriarty en Paul Ward tot leden van de Raad van Commissarissen van Priority Telecom werden benoemd. De Raad van Commissarissen bestaat op dit moment uit Michael Fries (voorzitter), Charles Bracken, Anton Tuijten, Annemarie Jorritsma-Lebbink, Richard de Lange, Mike Moriarty en Paul Ward.
Vooruitzichten 2005
De transitie van aanbieder van traditionele transportdiensten naar aanbieder van netwerk- en spraaksolutions zal worden voortgezet. Wij hebben er vertrouwen in dat de omzet die gegenereerd wordt uit onze solutions business en in het bijzonder op het gebied van spraak, dit jaar verder zal toenemen. Priority Telecom ligt op schema om haar doelstelling te realiseren om op jaarbasis in 2005 ín omzet te groeien en de winstgevendheid te verbeteren. IFRS-Migratie
De onderneming heeft per 1 januari 2005 IFRS voor het eerst toegepast, met volledige implementatie volgens IFRS 1 ("First-Time Adoption of International Financial Reporting Standards") en toepassing van deze Standaarden tot en met IFRS 5. Gedurende deze migratie werden de openingsbalans en de resultaten over 2004 aangepast. De gevolgen van deze overgang waren relatief beperkt omdat de waarderingsgrondslagen waarmee de onderneming werkte toen zij haar financiële berichtgeving nog volgens de in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen presenteerde, grotendeels overeenkomen met de nu toegepaste IFRS-Standaarden. In het jaarverslag over 2003 is een volledig overzicht opgenomen van de tot dan toe gebruikte waarderingsgrondslagen.
Financiële Instrumenten ­ Toepassing van IAS 32 en IAS 39 IFRS zoals toegepast voor de aangepaste cijfers voor 2004, bevat nog niet de standaarden IAS 32 en IAS 39. De onderneming heeft ervoor gekozen om gebruik te maken van de overgangsbepalingen onder IFRS 1 en derhalve deze standaarden vanaf 1 januari 2005 toe te passen. Als gevolg hiervan zijn de converteerbaar preferente aandelen niet gereclassificeerd naar vreemd vermogen, wat onder IAS 32 en IAS 39 wel de classificatie was geweest als de standaarden met terugwerkende kracht waren toegepast.
---

Overige migratie kwesties
De onderneming heeft besloten de uitzondering welke wordt toegestaan onder IFRS 1 voor toepassing van IFRS 2 ("Share-based Payments") per 1 januari 2005 pas toe te passen en deze niet te implementeren met terugwerkende kracht. In het migratieproces naar IFRS zijn kleinere migratieverschillen ontdekt, die vanwege hun verwaarloosbare omvang niet apart vermeld zijn in de toelichting op de migratie. Deze migratieverschillen zijn met name gerelateerd aan IAS 19 ("Employee Benefits") en IAS 16 ("Property, Plant and Equipment"). EU goedkeuring van Standaarden
De onderneming heeft besloten IFRS volledig te implementeren, inclusief de aanpassingen op IAS-en die nog niet door de EU zijn goedgekeurd. Momenteel moet de EU nog goedkeuring verlenen aan specifieke aanpassingen op IAS 39 en aanpassingen op IAS 19. Het effect van deze aanpassingen op de financiële verslaggeving is naar verwachting minimaal, aangezien de aanpassingen vanwege hun aard, niet zeer relevant zijn voor de onderneming.
1. Vergelijking van veranderingen doorgevoerd als gevolg van de migratie naar IFRS (International Financial Reporting Standards) ten opzichte van de Nederlandse waarderingsgrondslagen voor de tussentijdse financiële verslaggeving over voorafgaande perioden
Als gevolg van de volledige migratie naar IFRS, werden sommige in voorafgaande perioden weergegeven financiële posten aangepast om te voldoen aan de voorwaarden van de nieuwe IFRS-verslaggeving. Hiertoe is per 1 januari 2004 een openingsbalans opgesteld volgens IFRS, waarin de gevolgen van de migratie te zien zijn (zie vervolg):


---

IFRS-overgangstabel (per 1 januari 2004)
(EUR miljoen) Nederlandse Aanpassing IFRS Vóór voorgestelde bestemming van het Grondslagen i.v.m. overgang (Niet gecontro- resultaat (Gecontroleerd) leerd ) Activa
Vaste activa
Materiële vaste activa 149,1 - 149,1 Financiële vaste activa 2,6 - 2,6 Totaal vaste activa 151,7 - 151,7 Vlottende activa
Vorderingen 17,7 0,7 18,4 Liquide middelen 28,5 (0,7) 27,8 Totaal vlottende activa 46,2 - 46,2 Totaal activa 197,8 - 197,8 Eigen vermogen en passiva
Eigen vermogen
Aandelenkapitaal 12,5 - 12,5 Agioreserve 1.198,4 0,7 1.199,0 Koersverschillen 0,7 (0,7) - Cumulatief verliessaldo (1.030,5) - (1.030,5) Onverdeeld resultaat (40,1) - (40,1) Totaal eigen vermogen 141,0 - 141,0 Voorzieningen en langlopende schulden
Voorzieningen - - - Langlopende schulden 26,7 - 26,7 Totaal voorzieningen en langlopende - Schulden 26,7 26,7 Kortlopende schulden
Rentedragende kortlopende schulden 3,1 - 3,1 Niet-rentedragende kortlopende schulden 27,1 - 27,1 Kortlopende schulden 30,2 - 30,2 Totaal eigen vermogen en passiva 197,8 - 197,8
---

Voor de tussentijdse financiële verslaggeving die gepubliceerd is volgens de Nederlandse Grondslagen is dezelfde analyse als voor de openingsbalans 2004 opgesteld, waarbij de veranderingen als gevolg van de toepassing van IFRS in plaats van Nederlandse Grondslagen en de gevolgen hiervan op de voorafgaande tussentijdse financiële berichtgeving zijn weergegeven. Slechts de financiële posten die veranderd zijn, staan hieronder opgenomen, waarbij op iedere regel de verandering separaat staat aangegeven. 2. 31 maart 2004 vergelijkende cijfers
Nederlandse Aanpassing Grondslagen i.v.m. overgang IFRS Balans (per 31 maart 2004) (Niet (Niet gecontro- (EUR miljoen) gecontroleerd) leerd) Vlottende activa
Vorderingen 19,6 1,3 20,9 Liquide middelen 29,8 (1,3) 28,5 Totaal vlottende activa 49,4 - 49,4 Eigen vermogen
Aandelenkapitaal 12,5 - 12,5 Agioreserve 1.198,4 0,7 1.199,0 Koersverschillen 0,4 (0,7) (0,3) Cumulatief verliessaldo (1.070,6) - (1.070,6) Onverdeeld resultaat (8,7) - (8,7) Totaal eigen vermogen 132,0 - 132,0 De migratieaanpassing in liquide middelen heeft betrekking op de reclassificatie van restricted cash (beperkt beschikbare liquide middelen) als overige activa op grond van de beperkte controle van de Onderneming over deze activa. Als gevolg hiervan heeft de Onderneming deze banksaldi naar vlottende activa gereclassificeerd voor een bedrag van EUR 1,3 miljoen. De koersverschillen zijn per 1 januari 2004 teruggebracht tot nul, op grond van de vrijstelling voor omrekeningscorrecties volgens IFRS 1. Daar de Onderneming van deze vrijstelling gebruik heeft gemaakt, heeft het nu een verschil tussen de eerder opgenomen koersverschillen en de huidige reserve.
Per 31 maart 2004 liepen de resultaten volgens de Nederlandse Grondslagen en IFRS niet uiteen voor het op die datum geëindigde kwartaal.

---

3. 31 december 2004, vergelijkende cijfers

Nederlandse Aanpassing IFRS Balans (per 31 dec 2004) Grondslagen i.v.m. overgang (Niet (EUR miljoen) (Gecontroleerd) gecontroleerd) Vlottende activa
Vorderingen 19,3 1,4 20,7 Liquide middelen 23,1 (1,4) 21,7 Totaal vlottende activa 42,4 - 42,4 Eigen vermogen
Aandelenkapitaal 12,5 - 12,5 Agioreserve 1.198,4 0,7 1.199,0 Koersverschillen 0,5 (0,1) 0,4 Cumulatief verliessaldo (1.070,6) - (1.070,6) Onverdeeld resultaat (40,2) (0,6) (40,8) Totaal eigen vermogen 100,6 - 100,6 De migratieaanpassing in liquide middelen zoals beschreven voor de tussentijdse verslaggeving resulteerde in een reclassificatie van de banksaldi naar vlottende activa voor een bedrag van EUR 1,4 miljoen per eind 2004.
Zoals hiervoor beschreven zijn de koersverschillen per 1 januari 2004 teruggebracht tot nul. Bovendien werden in het vierde kwartaal enkele ondernemingen die de mutatie in koersverschillen over 2004 veroorzaakten ontbonden of geliquideerd. Als een gevolg hiervan werden koersverschillen op deze ondernemingen gerealiseerd en werd een verlies in financiële lasten verwerkt van EUR 0,6 miljoen.
Nederlandse Aanpassing Winst- en verliesrekening Grondslagen i.v.m. overgang IFRS (per 31 december 2004) (Niet (Niet (EUR miljoen) gecontroleerd) gecontroleerd) Resultaat op deelnemingen - (0,6) (0,6) Verlies uit gewone bedrijfsuitoefening na
belastingen (40,2) (0,6) (40,8) De realisatie van koersverliezen ontstaan als gevolg van liquidatie en ontbinding van enkele groepsvennootschappen, hebben geleid tot extra verlies op deelnemingen van EUR 0,6 miljoen die gepaard gingen met een daling in koersverschillen met eenzelfde bedrag. 4. Afgestoten activiteiten
In 2002 heeft de Onderneming besloten haar internationale groothandelsactiviteiten af te stoten, en sommige sporen van deze afgesloten activiteiten zijn nog op de Balans voor het boekjaar 2004 te zien. Echter, aangezien de bedragen in kwestie verwaarloosbaar zijn, heeft geen aanpassing plaatsgevonden in de overgang naar IFRS-verslaggeving in lijn met IFRS 5 en daarom wordt afzonderlijke toelichting niet noodzakelijk geacht. Omdat de activiteiten volledig waren voorzien op het moment van liquidatie van de internationale groothandelsactiviteiten, heeft dit geen gevolgen gehad voor de resultaten over de boekjaren 2004 en 2005.
---

Priority Telecom N.V. ­ Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een faciliteitengebaseerde zakelijke aanbieder van telecommunicatiediensten die zich met name richt op haar stedelijke kernmarkten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high-speed internettoegang, privé-datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en geavanceerde spraakdiensten aan meer dan 8.100 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke/nationale leveranciers van telecommunicatiediensten en maakt daarbij optimaal gebruik van haar dichte stedelijke vezelnetwerk, DSL infrastructuur en ervaren lokale directe verkoopmedewerkers. Priority Telecom is een meerderheidsdochter van UnitedGlobalCom, Inc. ("UGC") (Nasdaq: UCOMA). De Onderneming is genoteerd aan Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder het symbool "PRIOR". Voor meer nieuws en informatie surft u naar www.prioritytelecom.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Priority Telecom N.V.
Citigate First Financial
Claire Verhagen
Tel. + 31 (0)20 575 40 18
E-mail: investor.relations@prioritytelecom.com
Toekomstgerichte uitspraken
Dit persbericht bevat "toekomstgerichte uitspraken", inclusief uitspraken over plannen, toekomstige gebeurtenissen en prestaties en onderliggende aannames en andere uitspraken die niet gebaseerd zijn op historische feiten. Priority Telecom wenst de lezer erop te wijzen dat bedoelde toekomstgerichte uitspraken geen garantie vormen voor toekomstige prestaties en dat bepaalde belangrijke factoren in de toekomst van invloed kunnen zijn op de daadwerkelijke resultaten van Priority Telecom, waardoor deze in aanzienlijke mate kunnen afwijken van de verwachte resultaten die tot uitdrukking zijn gebracht in enigerlei toekomstgerichte uitspraak die is gedaan door of namens Priority Telecom. Priority Telecom aanvaardt geen enkele verplichting om deze toekomstgerichte uitspraken na publicatie te herzien teneinde mogelijke afwijkingen openbaar te maken.


---

Priority Telecom N.V.
Verkorte geconsolideerde balans
(In EUR duizenden, tenzij anders vermeld)

31 maart 2005 31 december 2004 31 maart 2004 (ongecontroleerd) (gecontroleerd) (ongecontroleerd) Activa
Vaste Activa
Immateriële vaste activa

- - - Materiële vaste activa 01,405 103,839 140,685
---
Financiële vaste activa
Niet-geconsolideerde deelnemingen 17 105 105 Vorderingen op gelieerde ondernemingen

- - 21 Totaal vaste activa 101,422 103,944 140,811 Vlottende activa
Vorderingen
Handelsvorderingen 12,268 11,257 11,067 Vorderingen op gelieerde ondernemingen 2,303 1,401 2,331 Vooruitbetalingen 3,228 2,801 3,256 Transitorische posten bij gelieerde ondernemingen 529 532 632 Transitorische posten - overige 2,427 2,357 1,741 BTW 1,938 939 570 Overige vorderingen

- - - Niet vrij besteedbare middelen 1,219 1,390 1,266 Liquide middelen 17,269 21,718 28,498 Totaal vlottende activa 41,181 42,395 49,361 Totaal activa 142,603 146,339 190,172 Passiva
Eigen vermogen
Aandelenkapitaal 12,547 12,547 12,547 Agioreserve ,199,041 1,199,041 1,199,041
---
Koersverschillen 345 384 (254) Overige reserves (1,111,378) (1,070,616) (1,070,616) Onverdeeld resultaat 3,400) (40,762) (8,673)
---
Totaal eigen vermogen 97,155 100,594 132,045 Voorzieningen en langlopende schulden
Voorzieningen 414 695 - Langlopende schulden 15,238 15,027 26,423 Totaal voorzieningen en langlopende schulden 15,652 15,722 26,423 Kortlopende schulden
Rentedragende kortlopende schulden 2,069 2,113 2,749 Niet-rentedragende kortlopende schulden
Crediteuren 10,622 10,644 5,994 Te betalen aan gelieerde ondernemingen 3,850 4,204 4,283 Belastingen en premies sociale verzekeringen 5,335 5,094 7,894 Overige schulden 178 538 2,029 Overlopende schulden aan gelieerde ondernemingen 115) 569 439
---
Vooruitgefactureerde omzet 3,429 3,545 3,675 Overlopende schulden aan derden 4,428 3,316 4,641 Totaal niet-rentedragende kortlopende schulden 29,796 30,023 31,704

Totaal passiva 142,603 146,339 190,172
10

Priority Telecom N.V.
Geconsolideerde winst- en verliesrekening
(In EUR duizenden, tenzij anders vermeld)
Kwartaal eindigend op Boekjaar eindigend op 31 maart 2005 31 december 2004 31 maart 2005 31 maart 2004 (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) Omzet 25,418 24,943 ,418 24,076 25 Overige baten 6,594
- - -

Kostprijs van de omzet 11,045 10,022 ,045 7,905
---
Bruto omzetresultaat 14,373 21,515 ,373 16,171 14 Personeelskosten 7,005 6,847 7,005 8,235 Overige kosten 3,704 3,525 3,704 4,383 Afschrijvingen op (im)materiële vaste
activa 7,124 8,488 7,124 11,997 Afwaardering vaste activa -
- - -

Reorganisatie voorziening 547
- - -

Bedrijfsresultaat (3,460) 2,108 (3,460) (8,444) Rentebaten 112 95 112 206

Rentelasten 244) (446) (244) (449)
---
Koersresultaat op vreemde valuta (66) (153) (66) 14 Resultaat uit bedrijfsuitoefening voor (3,658) 1,604 (3,658) (8,673) belastingen
bedrijfsuitoefening -
- - -

Resultaat op deelnemingen 258 (550) 258 -

Resultaat uit bedrijfsuitoefening na (3,400) 1,054 (3,400) (8,673) belastingen
Overige baten en lasten -
- - -

Belastingen buitengewoon resultaat -
- - -

Resultaat na belastingen 3,400) 1,054 (3,400) (8,673)
---
Aantal gewone aandelen (niet verwaterd) 6,145,197 6,145,197 6,145,197 6,145,197 Aantal gewone aandelen (verwaterd) 134,988,769 134,988,769 134,988,769 135,066,688

Netto verlies per gewoon aandeel (niet
verwaterd) (0.55) (1.11) (0.55) (2.63) Netto resultaat per gewoon aandeel
(verwaterd) (0.03) 0.01 (0.03) (0.06)


---

Priority Telecom N.V.
Omzet per segment
(In EUR duizenden, tenzij anders vermeld)
Kwartaal eindigend op Boekjaar eindigend op 31 maart 2005 31 december 2004 31 maart 2005 31 maart 2004 (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) Per land
Oostenrijk 2,964 12% 2,908 12% 2,964 12% 2,906 12% Nederland 18,205 71% 17,795 71% 18,205 71% 17,358 72% Noorwegen 4,249 17% 4,240 17% 4,249 17% 3,812 16% Totaal 25,418 100% 24,943 100% 25,418 100% 24,076 100% Per productlijn
Spraakdiensten 14,227 56% 12,626 51% 14,227 56% 9,630 40% IP diensten 2,457 10% 2,371 10% 2,457 10% 2,445 10% Data diensten 7,829 30% 8,787 34% 7,829 30% 11,002 46% Hosting diensten 905 4% 1,159 5% 5 90 4% 999 4% Totaal 25,418 100% 24,943 100% 25,418 100% 24,076 100% Per klantsegment
Zakelijke retail en overheid 19,026 75% 76% 19,026 75% 18,057 75% Carrier 4,738 19% 18% 4,738 19% 5,537 23% Wholesale Voice over IP 1,655 7% 6% 1,655 7% 482 2% Totaal 25,418 100% 100% 25,418 100% 24,076 100% Priority Telecom N.V.
Geconsolideerd kasstroomoverzicht
(In EUR duizenden, tenzij anders vermeld)
Kwartaal eindigend op Boekjaar eindigend op 31 maart 2005 31 december 2004 31 maart 2005 31 maart 2004 (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) (ongecontroleerd) Operationele activiteiten
Nettoverlies uit operationele activiteiten (3,400) 1,054 3,400) (8,673)
---
Afschrijvingen op materiële vaste activa 7,124 8,488 7,124 11,997 Afwaardering vaste activa -
---

- - Overige baten en lasten (exclusief afwaardering
vaste activa) -
---

- - Mutatie overige voorzieningen (281) 366 (281) - Mutatie vlottende activa anders dan liquide
middelen (3,235) 208 3,235) (2,499)
---
Mutatie kortlopende schulden (227) (2,189) (227) 1,515 Kasstroom uit operationele activiteiten (19) 7,927 (19) 2,340 Investeringsactiviteiten
Mutatie materiële vaste activa (4,690) 921 4,690) (3,599)
---
Mutatie immateriële vaste activa -
---

- - Mutatie financiële vaste activa 88
- 88 2,458 Kasstroom uit investeringsactiviteiten (4,602) 921 4,602) (1,141)
---
Financieringsactiviteiten
Overige vermogensmutaties (39) 726 (39) (254) Mutatie langlopende schulden 211 (10,993) 211 (242) Kasstroom uit financieringsactiviteiten 172 (10,267) 172 (496) Netto toename/(afname) in liquide middelen (4,449) (1,419) 4,449) 703
---
Beginstand liquide middelen 21,718 23,137 21,718 27,795 Eindstand liquide middelen
17,269 21,718 17,269 28,498
12

Priority Telecom N.V.
Geconsolideerd overzicht van het verloop in eigen vermogen (ongecontroleerd) (In EUR duizenden)
Gewone Klasse A Converteerbare Koers- Overige Onverdeeld Totaal eigen aandelen aandelen aandelen Agio verschillen reserves resultaat vermogen
1 januari 2004 801 546 11,200 1,199,041 - (1,030,520) (40,096) 140,972 Mutaties in 2004
Verdeling bedrijfsresultaat -
- - - - (40,096) 40,096
---
Mutatie in de koersverschillen -
- - - 384
- - 384 Netto resultaat -
- - - -
- (40,762) 40,762)
---
Totaal van alle mutaties -
- - - 384 (40,096) (666) 40,378)
---
31 december 2004 801 546 11,200 1,199,041 384 (1,070,616) (40,762) 100,594
1 januari 2005 801 546 11,200 1,199,041 384 (1,070,616) (40,762) 100,594 Mutaties in 2005
Verdeling bedrijfsresultaat -
- - - - (40,762) 40,762
---
Mutatie in de koersverschillen -
- - - (39)
- - (39) Netto resultaat -
- - - -
- (3,400) (3,400) Totaal van alle mutaties -
- - - (39) (40,762) 37,362 (3,439) 31 maart 2005 801 546 11,200 1,199,041 345 (1,111,378) (3,400) 97,155


13


---- --