Nighttown Rotterdam

VR 06.05 LOUDON WAINWRIGHT III + special guest LEBBIS (G) (C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

Loudon Wainwrigt III zingt over alledaagse dingen, kleine en grote gebeurtenissen die hem raken. Eerlijk als een gedreven kroniekschrijver, maar met de nodige dosis humor én de onverbloemde zelfkennis van een vijftiger. 6 mei vindt een seated concert van hem plaats in Nighttown, met special guest Lebbis (Hans Sibbel) van Lebbis en Jansen!

Loudon Wainwright III, een Amerikaanse singer-songwriter, die al bijna veertig jaar actief is. Hij begon als zanger door Bob Dylan te imiteren en creëerde langzaamaan zijn eigen stijl. De thema's van zijn liederen draaien veelal rond zijn persoonlijke belevenissen.

In de jaren tachtig kwam Wainwright in contact met de godfather van de Engelse Folk: Richard Thompson. Die wist als geen ander hoe je een opname smaakvol en mooi moest aankleden. Dat resulteerde in cd's die nog steeds de moeite van het beluisteren waard zijn.

In de jaren negentig maakte Wainwright onder andere de cd History. Ook hierbij verwerkte hij persoonlijke belevenissen in zijn songs. Muziek die milder en intiemer overkwam dan zijn songs uit de jaren tachtig. Met het live-album So Damn Happy bracht Wainwright vorig jaar zijn 22ste cd op de markt. D zoveelste etappe in een rijkgevulde en sterk gewaardeerde carrière die hem op een heel eigen manier een plaats liet innemen tussen andere grootmeesters als Joni Mitchell en Bob Dylan. Dat Lebbis en Jansen liefhebbers zijn van Loudon Wainwright's muziek is geen geheim. Dolf Jansen stond in 2004 in Paradiso ook al met hem op de planken en in de Oudejaars 2004 heeft de oplettende luisteraar een bewerking van Wainwright's nummer Hard Day On The Planet voorbij horen komen. Tijdens het optreden van Loudon Wainwright in Nighttown is de special guest dan ook Lebbis! VR 06.05 LOUDON WAINWRIGHT + special guset Lebbis
Zaal open 20.00 uur
Aanvang support act: 21.00 uur
EUR 20,- excl. voorverkoopkosten + lidmaatschap
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet, Plaatboef, IT Donner

www.nighttown.nl / www.lwiii.com


---
Vragen of opmerkingen? Meer informatie of fotomateriaal? Neem contact op met Evelyne Levêke. T: 010-436 12 10 of E: evelyne@nighttown.nl


---- --