Platform Biologica


Bloesemfeesten in de boomgaarden van 'Adopteer een Appelboom'

Persbericht 14 april 2005

Moederdag vieren tussen de bloeiende appelbomen? Kom dan op 7 en 8 mei naar de bloesemfeesten van 'Adopteer een Appelboom'. In zes biologische boomgaarden, verspreid over het land, kunt u uw eigen adoptieboom bekijken of ter plekke een boom adopteren.

Op de bloesemfeesten worden er in de appelboomgaarden allerlei extra activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, zoals levende muziek, poppentheater en rondleidingen. Een sfeervolle picknick onder de appelboom behoort ook tot de mogelijkheden.

Kom ook naar het bloesemfeest en doe mee met 'Adopteer een Appelboom'!

Op zaterdag 7 mei bent u welkom op de volgende biologische appelteeltbedrijven:

* Fruitbedrijf Katijf, St. Antoniestraat 44, 4176 BJ Tuil (Gelderland)

* Fruitbedrijf Pouw, Pothuizerweg 27A, 3998 NB Schalkwijk (Utrecht)
* Warmonderhofboomgaard, Knooplaan 6, 8251 SJ Dronten (Flevoland)

Op zondag 8 mei bent u welkom in de boomgaarden van:
* Landgoed De Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek (Noord-Holland)

* 't Gelders Eiland, Eltenseweg 1, 6915 KA Lobith (Gelderland)
* Levels Biofruit, Vieruitersten 26, 5768 RP Meijel (Limburg)

Als u een boom adopteert, komt uw naam er op een bordje bij te hangen en mag u de boom elke oogsttijd met vrienden en familie kaalplukken. De adoptie kost 29,50 per jaar. Daarnaast krijgt u een adoptiecertificaat en een koelkastmagneet zodat u een fysiek aandenken aan uw boom in huis hebt. Het hele jaar door houdt Biologica u via de Appelpost en Appelmail op de hoogte over het reilen en zeilen in de boomgaard en laten we u weten wanneer de appels rijp zijn om te plukken. Met uw adoptie verzekert u een biologische fruitteler van zijn afzet, zorgt u voor een mooier platteland en behoud van het cultuurlandschap.

'Adopteer een Appelboom' is het broertje van de actie 'Adopteer een Kip' en is het initiatief van Biologica, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. De actie wordt gesteund door Triodos Bank, Natudis, NWO/Natuurwinkel, Stichting DOEN, e.v.a.

Meer informatie? Kijk op: www.adopteereenappelboom.nl, stuur een e-mail naar info@adopteereenappelboom.nl, of bel met de Appellijn van Biologica: 030-2339977.

Einde persbericht

---

Meer info voor de redactie:

Biologica, Annelijn Steenbruggen, steenbruggen@biologica.nl, tel. 030-2339982 (kantooruren)
Gratis beeldmateriaal kunt u opvragen via:
www.platformbiologica.nl/beeldbank.