Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Ajax Marsch

Amsterdam, 28 april 2005:
Zaterdag 7 mei zullen Ajax-supporters De Ajax Marsch lopen. Voor de wedstrijd Ajax-RKC wordt op het terrein van voormalig Ajax-stadion De Meer een belangrijk stuk Ajax opgehaald dat daar in 1996 is blijven liggen. Veel supporters menen dat Ajax in De Meer zijn menselijke en trotse gezicht (het klassieke Ajax-logo) heeft laten liggen.

Om 15.30 uur krijgen supporters uit handen van een bekende Ajacied het klassieke Ajax-logo overhandigd. De overhandiging zal plaatshebben op de plek waar vroeger de middenstip lag. De beeltenis van de karakteristieke kop wordt door de supporters vervolgens lopend naar de Amsterdam Arena gebracht om zo Ajax zijn gezicht terug te geven. De tocht zal van Betondorp (Brinkstraat, Landbouwstraat, Onderlangs) naar Duivendrecht (Rijksstraatweg) voeren. Vervolgens wordt via station Duivendrecht naar station Strandvliet gewandeld om uiteindelijk bij de Arena uit te komen. De tocht van zo'n 4 kilometer wordt opgesierd met grote spandoeken.

De Ajax Marsch heeft vooral een symbolische waarde. Het is geenszins de bedoeling aan te tonen hoe groot het draagvlak voor terugkeer van het Ajax-logo is, want dat is op andere manieren reeds gebeurd. Maar iedere Ajacied die zin heeft om mee te lopen is natuurlijk van harte welkom!

De verwachting is dat De Ajax Marsch rond 17.00 uur aankomt op de zogenoemde fly-over van de Amsterdam Arena. Daar zal het klassieke logo worden aangeboden aan de algemeen directeur van Ajax (Arie van Eijden) en aan de Ajax-voorzitter (John Jaakke).

Drie dagen later, dinsdag 10 mei, ligt het lot van het klassieke logo in handen van de Ajax-Ledenraad. Op deze bewuste avond wordt tijdens de kwartaalvergadering over het Ajax-logo gesproken. Verwacht wordt dat deze avond het besluit valt dat Ajax eindelijk zijn ware gezicht terugkrijgt.

Geef Ajax z'n gezicht terug!