Gemeente Haarlem


26 april 2005

122/2005
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht

PLANTENMARKT Stadskweektuin Haarlem

Op zaterdag 7 en zondag 8 mei 2005 is in Haarlemse Stadskweektuin een plantenmarkt met veel aandacht voor cactussen en vetplanten. De markt is tussen 11.00 en 16.00 uur en gratis toegankelijk.

De markt - georganiseerd door de afdeling Haarlem e.o. van de landelijke vereniging Succulenta - biedt een grote verscheidenheid aan cactussen en vetplanten. Deze zijn zowel door professionals als amateurs gekweekt. Voor beginnende liefhebbers worden eenvoudig te verzorgen soorten aangeboden en voor de specialisten bijzondere en ook zeldzame planten. Er is op de markt voor de tuin- en plantenliefhebber nog meer te vinden. Zo nemen ook een (zomer)bollenkweker en de Fuchsia- en de Orchideeënvereniging deel. Daarnaast biedt het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef een ruime sortering tuinplanten aan.

Ook voor kinderen is het een en ander te doen: Succulenta heeft voor hen een activiteit georganiseerd. Verder is er nog een dierenweide, een kleine speeltuin en een kabouterpad.


Meer informatie

De Stadskweektuin is gelegen aan de Kleverlaan 9 te Haarlem. Bel voor meer informatie over de markt naar: (023) 526 26 24.

sector Stadsbeheer
Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl

---- --