Ingezonden persbericht


Persbericht

Bloesemfeesten in de boomgaarden van 'Adopteer een Appelboom'

Moederdag vieren tussen de bloeiende appelbomen? Of gewoon lekker even de stad uit? Kom dan op 7 en 8 mei naar de bloesemfeesten van 'Adopteer een Appelboom'. In zes biologische boomgaarden, verspreid over het land, kunt u picknicken tussen de bloesems, meegaan met de rondleiding, en ter plekke een boom adopteren als moederdaggeschenk!

Op de bloesemfeesten worden er in de appelboomgaarden allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. In Dronten, Lisserbroek en Lobith zijn er 'Appelkistjes'-concerten met prachtige levende muziek, verzorgd door Stichting Live Klassiek. In Schalkwijk is er poppenkast en een springkasteel, en in Meijel en Lobith zijn er rondleidingen met een IVN-natuurgids. De picknick onder de appelboom kunt u op een aantal bedrijven vooraf bestellen bij de appelteler, of zelf meebrengen van huis.

Kom ook naar het bloesemfeest en doe mee met 'Adopteer een Appelboom'!

Op zaterdag 7 mei bent u welkom in de biologische appelboomgaarden van:


- 't Gelders Eiland, Eltenseweg 1, 6915 KA Lobith (Gelderland); zie programma: http://www.adopteereenappelboom.nl/nieuws/progr_geldeil.html.


- Fruitbedrijf Katijf, St. Antoniestraat 44, 4176 BJ Tuil (Gelderland); zie programma: http://www.adopteereenappelboom.nl/nieuws/progr_katijf.html.


- Levels Biofruit, Vieruitersten 26, 5768 RP Meijel (Limburg); zie programma: http://www.adopteereenappelboom.nl/nieuws/progr_levels.html.

Op zondag 8 mei bent u welkom in de biologische boomgaarden van:


- Fruitbedrijf Pouw, Pothuizerweg 27 A, 3998 NB Schalkwijk (Utrecht); zie programma: http://www.adopteereenappelboom.nl/nieuws/progr_pouw.html.


- De Olmenhorst, Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek (Noord-Holland); zie programma: http://www.adopteereenappelboom.nl/nieuws/progr_olmh.html.


- Warmonderhof, Wisentweg 16, 8251 PC Dronten (Flevoland); zie programma: http://www.adopteereenappelboom.nl/nieuws/progr_warmhf.html.

Moederdagboom

Als u een boom adopteert - bijvoorbeeld als geschenk voor moederdag - dan komt haar naam er op een bordje bij te hangen en mag zij de boom elke oogsttijd met vrienden en familie leeg plukken. De adoptie kost ^ 29,50 per jaar. Daarnaast krijgt zij een adoptiecertificaat en een koelkastmagneet zodat ze een fysiek aandenken aan haar boom in huis heeft. Het hele jaar door houdt Biologica haar via de Appelpost en Appelmail op de hoogte over het reilen en zeilen in de boomgaard en laten we haar weten wanneer de appels rijp zijn om te plukken. Met de adoptie van een appelboom verzekert u een biologische fruitteler van zijn afzet, zorgt u voor een mooier platteland en behoud van het cultuurlandschap.

Of liever een moederdagkip?

'Adopteer een Appelboom' is het broertje van de actie 'Adopteer een Kip' en is het initiatief van Biologica, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. De actie wordt gesteund door Triodos Bank, Natudis, NWO/Natuurwinkel, Stichting DOEN, e.v.a.

Meer informatie of online een appelboom of kip adopteren? Kijk op: www.adopteereenappelboom.nl of www.adopteereenkip.nl.

Einde persbericht

Meer info:

Biologica, Annelijn Steenbruggen, steenbruggen@biologica.nl, tel. 030-2339982; buiten kantooruren en tijdens het bloesemfeest: 06-47695232

U kunt gratis beeldmateriaal, waaronder foto's van appelbloesem, opvragen via: www.biologica.nl; kijk bij de 'beeldbank' in 'nieuws'.