Ingezonden persbericht


Warme ontmoetingen in Wereldmuseum en De Doelen

Geachte lezer,

De magie van muziek uit de hele wereld staat centraal in twee warme en sympathieke projecten die u kunt bezoeken in het KOORTS-programma.

Orchestre Abdullah Rebati
Op zaterdag 7 mei kunt u in het Wereldmuseum aan de Willemskade 25 op een aangename manier kennis maken met meerdere facetten van Marokko. Bezoek de tentoonstelling Marokko: Kunst en Design 2005, met een rondleiding, geniet daarna van een Marokkaans diner en sluit de avond af met een prachtig concert. Het Rotterdamse Orchestre Abdullah Rebati is één van de beste Chaabi groepen van Nederland. Ze vermengen Arabische en Afrikaanse ritmes, het is de Marokkaanse dansmuziek bij uitstek. Het totaalprogramma begint om 18.00 uur, kaarten kosten ¤ 25,- inclusief diner. Reserveren 010-270 710 90. Als u KOORTS erbij vermeld, krijgt u gratis een lekker glaasje Marokkaanse wijn. www.wereldmuseum.rotterdam.nl

Grande Finale Euro+ songfestival
Op maandag 9 mei om 14.00 uur is het zover, de Grande Finale van Euro+ Songfestival in De Doelen! Achttien finalisten van het festival voor 50+ zangtalent brengen liederen uit alle windstreken: blues, jazz, Caribische salsa, Kaapverdiaanse Morna, Turkse volksmuziek, Kantonnese opera, westerse opera en operette, pop en soul. Kortom van Ketelbinkie tot Morna. Zij worden daarbij begeleid door studenten o.l.v. Pedro Libert en muzikanten spelend op authentiek Turkse en Kaapverdiaanse instrumenten. De jury bestaat uit niemand minder dan Willeke Alberti, Denise Jannah, wethouder Hulman en Roland Vonk. KOORTSgenoten betalen voor extra kaarten ¤ 4,50 ipv ¤ 6,-, als u reserveert op www.europlussongfestival.nl.

Ik wens u veel magische momenten in muzikaal Rotterdam, Magyco
Magische entertainer