Persbericht

RTL Autowereld toont aan: Yokohama AVS dB is fluisterstille band

Tilburg, 28 april 2005. Het programma RTL Autowereld laat op 7, 8 en 13 mei zien dat de Yokohama AVS Decibel veel stiller is dan de meeste andere autobanden. Het verschil bedraagt over het algemeen circa 50%. RTL Autowereld liet de metingen uitvoeren door de professionals van de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer).

Pieter van Geel, staatssecretaris van VROM, wil dat het verkeer schoner, zuiniger én stiller wordt. Veel mensen hebben last van geluidshinder, veroorzaakt door het verkeer. Dit kan opgelost worden door op veel plaatsen 'fluisterasfalt' te leggen of geluidsschermen te plaatsen. Dat is echter een dure en tijdrovende oplossing. Ook veel automobilisten klagen bij hun garagebedrijf of bandenspecialist over de geluidsproductie van hun banden. Fluisterstille banden zijn de oplossing voor al deze vraagstukken, zo toont het programma RTL Autowereld op 7, 8 en 13 mei aan.

Uit metingen van de RDW, op hun Test Centrum Lelystad, blijkt dat door de montage van Yokohama AVS dB-banden de geluidsproductie bijna wordt gehalveerd. De technici van de RDW maten het geluidsniveau van een passerende Toyota Avensis Verso bij 80 km/h. De Toyota reed eerst op de af-fabriek gemonteerde banden en vervolgens op een set Yokohama AVS dB. Het verschil: 2,4 decibel. Dat lijkt weinig, maar schijn bedriegt: drie decibel extra geluid komt overeen met een verdubbeling van de geluidssterkte! De conclusie van presentator Allard Kalff: de montage van een set fluisterstille Yokohama's AVS Decibel levert een belangrijke bijdrage aan de terugdringing van de geluidsproductie van het verkeer. Een stille band is slechts enkele procenten duurder, zodat automobilisten en hun passagiers voor een geringe meerprijs van veel extra comfort genieten. Tegelijkertijd wordt de geluidsproductie voor de omgeving verminderd.

Banden gaan meer geluid produceren naarmate ze meer kilometers achter de rug hebben. Ook op dit gebied presteert de Yokohama AVS dB beter; de extra geluidsproductie bij toenemende slijtage is aanzienlijk minder dan bij 'conventionele' banden. Het stilzwijgende karakter van de Yokohama AVS dB gaat niet ten koste van de overige eigenschappen, zoals grip op een droog en nat wegdek en de weerstand tegen slijtage.

De Yokohama AVS dB is leverbaar in 39 populaire maten, variërend van 195/65 R14 tot en met 265/35 R18. U vindt de fluisterstille banden onder meer bij de betere bandenspecialisten. De maand mei is door Yokohama uitgeroepen tot Yokohama AVS dB-actiemaand. Meer informatie vindt u op www.yokohama.nl.
---
Voor de redactie:
Voor nadere informatie:

Arno Blommerde, marketing & key account manager Yokohama Nederland, tel. 06 51 678 973.

YOKOHAMA Nederland B.V. - Rheastraat 27 - 5047 TL Tilburg - Postbus 5080 - 5004 EB Tilburg

Telefoon: +31(0) 13 57 19 447 - Fax: +31(0)13 59 10 330 - info@yokohama.nl - www.yokohama.nl

---- --