Ingezonden persbericht


Diana Ozon dichter van de maand april in boekhandel Demodokos nodigt literaire gasten uit.

Aanstaande zaterdag 7 mei om 15:00
Catharina Blaauwendraad en Carla Boogaards. Zij zullen samen met Diana Ozon poëzievoordrachten geven uit eigen werk.

U bent van harte welkom om deze middag te komen luisteren naar hun poëzie onder het genot van een hapje en een drankje.

Demodokos
Reestraat 24
1016 DN Amsterdam
telefoon 020 489 59 85
fax 035 646 97 24
www.demodokos.nl
info@demodokos.nl
wo-vrij 11.00-18.00 uur
za 11.00-17.00 uur

Van de dichters vindt u hieronder een korte biografie.

Demodokos is een in poëzie gespecialiseerde boekhandel in Amsterdam. De dichter van de maand leest verschillende malen voor, nodigt wekelijks collegadichters uit ook een keer te komen lezen, schrijft een gedicht dat in een gelimiteerde oplage uitgegeven wordt en stelt een eigen tentoonstelling samen. Diana Ozon stelt bibliofiele uitgaven waaronder werk in eigen beheer, tekenwerk, Ozonparafernalia en curiosa tentoon.

Diana Ozon, 1959, verlaat in 1977 voortijdig de Rietveldacademie om in eigen beheer te debuteren. Zij geeft een vijftal bundels en een tijdschrift uit, opent in haar kraakpand een punkclub, een alternatieve boekhandel, een graffitigalerie en speelde als zangeres en tekstschrijver in bandjes. In 1982 breekt zij met 'Laag bij de Gronds' door bij uitgeverij Guus Bauer, Bulkboek en De Nacht van de Poëzie. In 1983 volgt 'De Obscure Camera' In 1986/87 maakt zij met haar bundel 'Hup de Zee' een tournee van meer dan 7000 kilometer door Nederland. Hiervan doet zij verslag in de 'Ozon Expres'. De absurditeiten van de punk- en kraakbeweging vinden weerslag in de schelmenroman 'Kraker Jack'. Haar kraakperiode sluit zij af met de bundel 'Stad Sta Stil'. Vanaf 1989 brengt ze via een literair BBS werk uit op digitale wijze. In 1992 verschijnt haar compoëzie op een voorloper van internet. Op 28 september 1995 is Diana Ozon de eerste Nederlandse auteur die via het World Wide Web wereldwijd een lezing geeft. Sindsdien is ze opeenvolgend onder andere programmamaker geweest bij diverse radiostations, kunstredacteur voor een computerblad en jaardocent op de kunstacademie. De afgelopen jaren schrijft ze naast vrij werk gedichten in opdracht, geeft optredens met haar eigen werk, is vaste columniste bij het tijdschrift Ravage en gastdocente poëzie in het basis-, beroeps- en voortgezet onderwijs. Daarnaast presenteert ze de maandelijkse poëzieavonden op sociëteit De Kring. In het voorjaar van 2005 is haar nieuwe bundel 'Bronwater' verschenen bij uitgeverij Passage. www.diana-ozon.nl

Catharina Blaauwendraad (01-12-1965) studeerde Spaanse Taal- en Letterkunde en Vertaalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1989 publiceert zij eigen werk en vertalingen in De Tweede Ronde, waarvoor ze ook meermalen als gastredactrice werkzaam is geweest. Daarnaast vertaalde ze onder andere 'Honderd Liefdessonnetten' van Pablo Neruda voor uitgeverij Prometheus. In 2004 verscheen haar debuut 'Niet Ik Beheers de Taal' in de legendarische Windroosreeks bij Uitgeverij Holland, Haarlem.
www.catharinablaauwendraad.nl

Carla Bogaards bracht 5 dichtbundels uit waaronder in 2003 bij Meulenhoff 'Kleine Hittegolf in Mei'. Ze schreef drie romans, een novelle, een bundel korte verhalen en publiceerde in talloze tijdschiften. Ze is winnaar van de Agenda Award en de Johnny van Doornprijs.
Najaar 2005 verschijnen de roman 'Roes' en de biografie van schilder Jan Sierhuis bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2006 volgen de korte roman 'De Verdronken Postbode' plus de dichtbundel 'Dat Zwart Gewalste Hart'.