EXPODIA BV

Achtste editie Full-Speed Rosmalen

Zaterdag 7 en zondag 8 mei 2005

ROSMALEN - Spectaculair gestylde auto's, vuistdikke sportuitlaten, glimmende velgen, sensationeel klinkende audio-installaties, tot bioscoop omgebouwde interieurs, de nieuwste navigatiesystemen, de laatste noviteiten op het gebied van motortuning, enerverende demonstraties, live-entertainment... De opsomming van wat er in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 mei op Autotron te zien en te beleven valt, is onuitputtelijk. De achtste editie van Full-Speed Rosmalen belooft wat betreft kijkplezier en vermaak alle vorige te overtreffen.

Full-Speed Rosmalen is in de wereld van car-design en -tuning, in-car entertainment en car-audio in de afgelopen jaren een gevestigde naam geworden in het wereldje van liefhebbers van oogstrelende, snelle bolides. Vorig jaar beleefde maar liefst veertigduizend bezoekers de dag van hun leven in Rosmalen.
Het unieke van Full-Speed is dat het een binnen- en buitenprogramma kent. In het ruime Autotron-complex worden vele tientallen bedrijven ondergebracht die op een aantrekkelijke wijze hun producten en/of diensten aan de man brengen. De organisatie houdt goed het oog in de diversiteit van de standhouders. Een greep uit het internationale aanbod: autoaccessoires, autobanden, chiptuning, autobekleding, car-audio (alle bekende importeurs zijn vertegenwoordigd), window-tinting, sportuitlaten, motortuning, car-entertainmentsystemen en navigatiesystemen.

Merkenclubs
Buiten zijn het de merkenclubs die de dienst uitmaken. Full-Speed staat dan ook bekend als het grootste club-event in ons land. Naar schatting zo'n duizend auto's zijn in de diverse stands te bewonderen. Alle clubs kunnen meedoen aan de verkiezing 'Mooiste Clubstand'. De individuele leden doen bovendien mee aan de 'Mooiste Auto' contest. Traditiegetrouw worden deelgenomen aan verschillende sprintwedstrijden. Inschrijven kan tijdens het evenement.

Audio entertainment
Het oog komt ruimschoots aan zijn trekken. Hetzelfde geldt voor het oor, daar zorgt de Sound Quality-wedstrijd voor. Eigenaren met werkelijk magistrale audio-installaties kunnen hun staaltjes vakmanschap door een deskundige jury laten beoordelen. De installaties worden beoordeeld op onder andere: ruimtelijke weergave, resolutie en detailweergave, neutraliteit van de klank, dynamiek en ambiance. Daarnaast staan spannende ESPL-audiowedstrijden op het programma. ESPL staat voor Eargasm Sound Pressure League. De deelnemers zijn niet alleen geĂŻnteresseerd in het maximale volume van de audio-installatie. Bij 'eargasm' gaat het om de combinatie van het aantal decibellen en de kwaliteit van het geluid.

Master of the Road
Bezoekers van Full-Speed kunnen 7 en 8 mei deelnemen aan de 'Master of the Road Challenge' op de test- en trainingsbanen van het Safety Experience Center.
Op dit speciaal aangelegde parcours worden de deelnemers geconfronteerd met onder- en overstuursituaties, een rem- en uitwijkoefening en een bermproef. Om de eindstreep te behalen - laat staan om de felbegeerde titel in de wacht te slepen - zijn een goed verkeersinzicht, goede voertuigbeheersing en en dito bochtentechniek belangrijkere vaardigheden dan een hoge snelheid.

Volop entertainment
Bij het ongedwongen Full-Speed-sfeertje hoort natuurlijk ook entertainment in de vorm van spel, show en muziek. De bezoeker kan naar hartelust meedoen aan tal van auto(sport) spelletjes waarmee leuke prijzen kunnen worden gewonnen. Op het Full-Speed-podium vinden verspreid over de dag swingende optredens plaats. Bezoekers van voorgaande afleveringen weten dat ook de catering op beide dagen tot in de puntjes is verzorgd.

Evenement: Full-Speed Rosmalen.
Locatie: Autotron Rosmalen
Data: Zaterdag 7 & zondag 8 mei 2005
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Voorverkoop: via internet (www.full-speed.nl) vanaf 7 april 2005 Entree: 12 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis.