Gemeente Katwijk

Regionale compostdag zaterdag 7 mei: ook in Katwijk! Katwijk, 3 mei 2005
Op zaterdag 7 mei a.s. kunnen inwoners van de gemeente Katwijk gratis 4 zakken compost ophalen bij de Milieustraat aan de Taanderstraat (geopend van 9.00-15.00 uur). Deze actie wordt uitgevoerd in samenwerking met afvalbedrijf De Meerlanden en wordt door gemeenten in de hele regio ondersteund. Met de actie willen de partijen inwoners van de gemeenten bedanken voor de moeite die velen van hun nemen voor het scheiden van GFT, en blijvende aandacht vragen voor de voordelen van GFT-scheiding.

Bedankt!
De gemeente Katwijk heeft extra reden om haar burgers te bedanken: per inwoner wordt per jaar meer dan 78 kilogram GFT ingezameld. Een prima resultaat, het kan echter nog beter: nog steeds verdwijnt jaarlijks in totaal 1.500.000 kilogram GFT in de restafvalcontainer. Dit is jammer, want composteren van GFT is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Composteren is een goedkope manier van afvalverwerking, in veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Deze kostenbesparingen merkt u jaarlijks in de hoogte van de afvalstoffenheffing...

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar; het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding van de bodem, en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

Het verhogen van de afvalscheiding is een van de speerpunten van het Katwijkse milieubeleid. Hierbij is echter de hulp nodig van alle inwoners! Afval scheiden is bijna altijd een kleine moeite met positieve resultaten. Door deze actie willen de partijen deze resultaten tastbaar maken: inwoners krijgen het ingezamelde GFT-afval nu terug, in de vorm van compost.

Kom op tijd, want op is op!
Op vertoon van legitimatie kunnen inwoners op zaterdag 7 mei bij de Milieustraat aan de Taanderstraat per huishouden 4 zakken compost van 20 liter gratis ophalen. Kom op tijd, want op is op. De Milieustraat is open van 9.00-15.00 uur.

Groene of grijze bak?
Twijfelt u ook wel eens over wat nu wel en niet in de groene bak gegooid kan worden? In onderstaand schema vindt u een overzicht van de stoffen die wel en niet onder GFT vallen. Heeft u nog vragen over afvalscheiding? U kunt altijd bellen naar de Servicelijn Buitenruimte, tel. (071) 406 22 66.