Ingezonden persbericht


Programma MEI / JUNI Goudvishal Arnhem

Programma mei uitgebreid

De geselecteerde bands voor deze voorronde van de derde editie van Ernum Zweet zijn High Time Amplifier, Strez, Van Jetje en The Analog Project. Dit kwartet bands gaat de strijd aan, met als inzet een finaleplek op 13 mei in de Willemeen in Arnhem. De winnaars van de drie voorrondes en de beste nummer twee plaatsen zich voor deze finale.

Zaterdag 7 mei

Subtitle (usa) & Grandbuffet (usa) Chicharones (can/us), Waxflowers-turntable crew Zaal open: 21:00 Entree: ¤ 08,00

Subtitle zit op GSL; het label van de boys van The Mars Volta. Gelukkig maakt Subtitle (Giovanni Marks) geen ellendige wanabe progrock, maar vette experimentele hiphop. Terwijl iedereen Funkadelic sampelde, greep Subtitle juist naar z'n Sonic Youth-platen. Daarmee is die een buitenbeentje, maar wel een erg creatieve.

Grandbuffetzou eigenlijk meekomen als voorprogramma van Sage Francis, maar aangezien die laatste wat problemen had, komt het duo nu alleen voor een korte tour. Het duo Lord Grunge en Nate Kukla maakt een aparte vorm van hiphop die lastig te classificeren is. Een Amerikaanse journalist omschreef hun live-show als volgt: "the weekly meeting of the old-boy live-animal eating club." Een nieuwe cd (+dvd) getiteld Five Years Of Fireworks is onderweg.

Het Belgische Cavemen Speak heeft helaas hun bijdrage moeten annuleren, ipv hiervan zullen Josh Martinez en Sleep onder hun gezamenlijk alterego Chicharones optreden.

Zondag 8 mei

Devil Lee Rot (swe), The Goddamned & Chainsaw

Zaal open: 16:00 Entree: ¤ 05,00

Deze middag staat in het teken van de ranzige en sleazy heavy metal. Devil Lee Rot uit Zweden is al jaren geen onbekende meer in de scene, mede dankzij zijn hoofdband Pagan Rites. De heavy metal dictator zal ons laten thrashen met de Duivel! Eveneens uit Zweden komt The Goddamned, die Deceiver vervangen wegens canceling. The Goddamned maken een stevig beukende mix van heavy metal en doom. De band die de avond zal aftrappen is het beruchte Chainsaw, die garant zullen staan voor een vunzige heavy metal slachtparty.

Vrijdag 13 mei

Arnhem Live - Arnhem Metal
Autumnal Reaper, Mortal Form, Thronar

Zaal open: 20:00 Entree: ¤ 3,00 Bij inleveren Arnhem Live Flyer aan kassa 1x gratis biertje.

Zaterdag 14 mei
The Ocean (d), Transmission 0

Zaal open: 20:00 ¤ 07,00

Post-hardcore? Ach ja , geef het maar een naam. Het Duitse The Ocean creeërt graag een donkere, zware sfeer in haar slepende muziek die associaties oproept met bands als Isis en Cult Of Luna. Hard en live overrompelend. Eden Maine hebben helaas hun gehele tour geannuleerd. Nederlanders Transmission 0 hebben ook goed naar Isis, Cave In en Neurosis geluisterd. Hun doomy sound wordt opgeluisterd met keyboard partijen en hun debuut-cd kon op positieve kritieken rekenen van oa. Oor en Aardschok.

Vrijdag 20 mei

37 Stabwoundz, Blind Sight, F.R.E.U.D.

Converse Choose Your Weapon Tour

Zaal open: 20:00 Entree: ¤ 05,00

Jaren geleden werden bands als Korn en Coal Chamber wereldwijd bekend met hun eigen metalvariant: de nu-metal. Anno nu lijken de 'godfathers' enigszins voorbijgestreefd te worden door een hele golf nieuwe bands. Waaronder de bands die Converse heeft gestrikt voor de tweede editie van de Choose Your Weapon Tour: 37 Stabwoundz, FREUD en Blind Sight. Wat we van hen kunnen verwachten? Metal in de stijl van Machine Head, Killswitch Engage en ook System Of A Down. Het betere beuk- en hakwerk dus

37 StabwoundZ maakt een mix van invloeden van Machinehead, Pantera en Merauder. Gitarist Servé verliet Born From Pain en ging verder met 37 StabwoundZ. Het geluid van zijn oude band is nog wel herkenbaar maar er is (veel) meer. Spannende en sterke songs, uiteenlopende zang en een productie die zorgt dat de muziek een nog groter doordender-gehalte krijgt. Vorig jaar won de band het Limburgse `Nu of Nooit` en speelde zichzelf daarmee op het Pinkpop festival.

Blind Sight onderscheidt zich door het brengen van een eigen stijl die gepaard gaat met een combinatie van rauwe metal met melodieuze invloeden en schreeuwende gitaarsolo's. Machinehead, Killswitch Engage en Pantera zijn invloeden voor deze band. De stijl is het best te omschrijven als old-skool (trash)metal. Na een EP en vele optredens is de band hard op weg haar naam te vestigen in de Nederlandse Metal wereld. Vanaf mei ligt het eerste Full Length Album in de winkels.

F.R.E.U.D. Deze band uit Tilburg weet van doordenderen. Rock, maar toch ook gefreakte metal. Chaos, maar toch ook melodieus. Denk aan System Of A Down, maar ook Primus. Met de eigen Wait Now-tour hebben de 5 leden van F.R.E.U.D. al door heel Nederland gespeeld.

Zaterdag 21 mei

StarGazers Metal Meeting met o.a. Xystus, Nemesea & Morning

Zaal open: 15:00 Entree: ¤ 12,50

De eerste editie van de door de Nederlandse Nightwish fanclub georganiseerde 'StarGazers Metal Meeting'. Het podium zal bevolkt worden door Xystus, Nemesea en Morning, alledrie geen onbekenden meer in de metalwereld. Xystus en Nemesea braken vorig jaar allebei ontzettend door met debuut-cd's Receiving Tomorrow> (Xystus) en Mana (Nemesea) en Morning legt zich toe op het maken van 'droom-metal' à la Ayreon en Rhapsody.

Vrijdag 27 mei

Autumn + support

Zaal openL 20:00 Entree: ¤ 08,00

De gothicmetalformatie Autumn heeft de afgelopen jaren behoorlijk naam gemaakt in het livecircuit en verraste onlangs vriend en vijand met het nieuwe album Summer's End. Want hoewel de band makkelijk in het gothichokje zou kunnen worden gestopt, is dat niet helemaal terecht. Zangeres Nienke de Jong klinkt namelijk oneindig veel stoerder dan menig zangeres in het gothicgenre en ook kunnen we - naast de gothicinvloeden - doom, folk en zelfs semi-klassieke muziek verwachten van Autumn.

Zaterdag 28 mei

Forms Mo` Fire Edition
Rawhill Krus` own & E.Decay

Zaal open: 22:00 Entree: ¤ 06,00

Rawhill Krus` own E.Decay [U3R / Rawhill Kru

Tyson, Unreal, Trap, MC Don.skey, Dapper MC

Visuals/Light concept

KMKZVJ & Moreezz & Lenny, Ray & Formsdeco kru

Expect Heavy visuals, a massive P.A. and even more stuff to cheer you up.

Zondag 29 mei
Lord Finesse (usa) & DJ Roc Raida

Waxflowers & The Classical Two

----------

Verwacht juni

Za 04-06 Flashback

(special/dansfeest)

Zo 05-06 Further Seems Forever (usa), Skip the Rush, Jet Set Ready

(concert / emo indierock)

Wo 08-06 The Bled (usa) & Hondo Maclean (u.k.)

(concert/hardcore rock)

Do 09-06 Paint it Black (usa), Heartfelt & support

(concert/hardcorepunk)

Za 11-06 Why? (usa) & These Arms Are Snakes (usa) + support

(concert/Alternative Hip Hop)

Zo 12-06 Cephalic Carnage, Caedere, Isle of Man, Charlie*Adler

(concert/mathmetal)

Vr 17-06 Living Legends Crew (usa)

(Hip Hop)

Za 18-06 Fields Of Breakcore - A heavier day in the hall (Breakcore)

Za 25-06 Forms met John B.

(drum `n bass / punkrock electro)

Verwacht na juni

Vr 05-08 Mental (usa) & Justice (b)

(hardcore)

Vr 02-09 Electric Wizard (uk), Worship (ger)

(doom metal)

Zo 18-09 Cruachan (ire) & Black Messiah (ger)

(paganmetal)

Za 08-10 Arcturus & Red Harvest

(avantgarde industrial blackmetal)

Zo 23-10 Archgoat (fin) & Paragon Impure (b)

(oldskool black metal)

Do 01-12 Gorgoroth & 1349

(blackmetal)

Goudvishal
Bezoekadres: Vijfzinnenstraat 103, Arnhem
Postadres: Postbus 251 6800 AG Arnhem
Concert info & reserveringen: 026 4457683
Kantoor Telefoon: 026 3707082 Fax: 026 3707083

Bezoek ook onze website www.goudvishal.nl