Gemeente Heemstede


Zaterdag 7 mei: regionale compostdag

gratis compost als beloning voor gescheiden aanleveren GFT-afval Compost

Op zaterdag 7 mei kunt u als inwoner van de gemeente Heemstede gratis vier zakken compost ophalen bij de milieustraat. Deze actie wordt gehouden in alle gemeenten die vallen onder afvalbedrijf Spaarnelanden, De Meerlanden, het Vuilafvoerbedrijf Duin- en Bollenstreek (VAB) . Met deze actie willen de afvalbedrijven en de gemeenten hun inwoners bedanken en belonen voor hun inspanning GFT-afval gescheiden aan te leveren. Dit GFT-afval wordt door afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt tot compost; u krijgt uw eigen GFT-afval terug, in de vorm van compost.

Kom op tijd, want op is op!
Op vertoon van legitimatie kunt u per huishouden vier zakken compost van 20 liter gratis ophalen bij de milieustraat. Kom op tijd, want op is op. De milieustraat is te vinden aan de Cruquiusweg 47. Deze milieustraat is sinds 1 januari 2005 iedere zaterdag geopend van 9.30-12.00 uur.
Als er in uw straat, wijk of flat geen GFT-afval gescheiden wordt ingezameld, kunt u wel compost afhalen op uw milieustraat.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar; het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding van de bodem en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.
Omdat De Meerlanden veel waarde hecht aan composteren heeft het afvalbedrijf op haar terrein in Rijsenhout een installatie voor het composteren van het ingezamelde GFT-afval. Composteren is goed voor het milieu en het spaart geld. Het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt en composteren is bijna de helft goedkoper dan verbranden van restafval.

Losse compost altijd gratis
Tijdens deze actie bieden we de compost voorverpakt aan, in zakken van 20 liter. Voorverpakte compost is kant en klaar en kan direct in tuin gebruikt worden. U kunt overigens tijdens de reguliere openingstijden van de milieustraat in Rijsenhout altijd gratis losse compost scheppen. Deze compost moet u nog wel zelf mengen met tuinaarde.