Ingezonden persbericht

Website met de argumenten tegen de Europese Grondwet

EINDHOVEN, 20050506 -- De website www.grondwetnee.nl is geopend. De site bevat een overzicht van de belangrijkste argumenten tegen de Europese Grondwet. Kiezers kunnen deze meewegen bij het bepalen van hun stem tijdens het raadplegend referendum op 1 juni. Bij de argumenten zijn verwijzingen opgenomen naar de betreffende campagnes tegen deze Grondwet.


Het meest genoemde bezwaar tegen deze Grondwet is het gebrek aan democratie. Zowel voorstanders van Europese integratie als tegenstanders van Europese integratie spreken zich om die reden uit tegen de Grondwet.

De site www.grondwetnee.nl is een initiatief van de Vereniging GrondwetNee.nl. De vereniging is opgericht in mei 2004 en stelt zich ten doel de campagnes tegen de Grondwet te ondersteunen. Dit doet zij door de argumenten tegen de Grondwet van verschillende campagnes op een overzichtelijke wijze weer te geven op haar website. De vereniging spreekt zich ook zelf uit tegen deze Grondwet.

De vereniging telt leden die aan universiteit en hogeschool Europese onderwerpen gedoceerd hebben en diverse publicaties op het gebied van Europese politiek en Europees recht op hun naam hebben staan.




Ingezonden persbericht