Ingezonden persbericht

ELTAKO GmbH lanceert haar nieuwe MFZ12.1-8..230V UC

's werelds meest uitgebreide multifunctionele tijdrelais in zijn soort

DEDEMSVAART, 20050507 -- ELTAKO GmbH heeft op vrijdag 6 mei 2005 haar nieuwe MFZ12.1-8..230V UC, 's werelds meest uitgebreide multifunctionele tijdrelais in zijn soort, gelanceerd. Een gebruiker heeft nu de keuze uit 18 functies, een aantal die door geen enkel multifunctionele tijdrelais geëvenaard is.


Deze functies zijn:

* RV = Afvalvertraging
* AV = Opkomvertraging
* TI = Pulsgever beginnend met een impuls
* TP = Pulsgever beginnend met een pauze
* IA = Impulsgestuurd vertraagd opkomend (bijv. voor automatische deuropener)
* EW = Inschakelwissend
* AW = Uitschakelwissend
* ARV = Vertraagd opkomend en afvallend
* ER = Elektronisch relais
* EAW = Inschakel- en uitschakelwissend
* ES = Elektronisch Impulsrelais
* IF = Impulsvormer
* ARV+= Additieve opkom en afvalvertraging
* ESV = Impulsrelais met afvalvertraging en uitschakelwaarschuwing
* AV+ = Additieve opkomvertraging
* SRV = Impulsrelais met afvalvertraging
* ON = Continu AAN
* OFF = Continu UIT

De MFZ12.1-8..230V UC is een modulair relais welke geschikt is voor montage op DIN-rail DIN-EN 50 022. Met een afmetingen van slechts 1 moduul (= 18mm, diepte 55mm) kan de MFZ12.1 probleemloos in verdeel- en groepenkasten geplaatst worden naast andere automaten en relais.

De MFZ12.1 heeft een krachtige potentiaalvrij wisselcontact van 10A/250V AC en een Stand-by verlies van slechts 0,1W. Het tijdbereik van dit multifunctionele tijdrelais is instelbaar tussen 0,1s - 40 h.

De MFZ12.1-8..230V UC is ook een zogenaamd multispanning tijdrelais.
De voeding en stuurspanning loopt van 8 tot 230V UC, wat betekent dat met een spanning tussen de 8 en 230V 50Hz, 60Hz of gelijkspanning het relais aan te sturen is.
Hierdoor wordt de toepasbaarheid van dit tijdrelais nogmaals verruimd.

Uit vooronderzoek is gebleken dat de MFZ12.1-8..230V UC bij uitstek een ideaal serviceproduct is voor technische diensten, service diensten en een ieder die een grote variatie van tijdrelais in zijn of haar werk tegenkomt.
Twee veelgehoorde opmerkingen vanuit deze richting zijn:
· De kans dat ik bij een storing misgrijp neemt aanzienlijk af als ik een paar van deze MFZ12.1 tijdrelais "op de plank" heb liggen.
· Ik kan mijn voorraad relais een stuk kleiner maken omdat dit tijdrelais een groot aantal daarvan vervangt.

De ET branche heeft de MFZ12.1 ook al twee nieuwe namen gegeven namelijk, Megafunctioneel tijdrelais en Multi-alles tijdrelais. Deze namen geven goed weer hoe de MFZ12.1 door de ET branche ontvangen wordt.


Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, impulsdimmers, trappenhuisautomaten, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al ruim 55 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.
ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandel.




Ingezonden persbericht