Ingezonden persbericht

Persbericht Skate Bond Nederland

NK skeeleren in Medemblik ondanks regen, wind en kou geslaagd

Het begin van de derde dag van het NK skeeleren op de baan in Medemblik werd met bijna vier uur vertraagd door een omvangrijk regencomplex dat boven Medemblik hing. Zelfs een helikopter werd te hulp geroepen om de baan hierna weer droog te krijgen. Op het programma stonden vervolgens de 500 meter, die in series moest worden afgewerkt, en de aflossingskoers voor teams. De overwinning op de 500 meter ging naar Karlo Timmerman. Hij bleef Michel Mulder (2e) en Sjoerd Huisman (3e) de baas. Elma de Vries won op deze afstand wederom goud bij de vrouwen. Foske Tamar van der Wal werd tweede en het brons ging naar Carin Ketellapper.

Het kampioenschap werd op deze laatste koude dag afgesloten met de altijd spectaculaire aflossingskoers. Diverse bestaande en gelegenheidsteams van 3 rijd(st)ers gingen de strijd aan in een 5 km lange wedstrijd, waarbij elke ronde van 250 meter moest worden afgelost. Bij de mannen ging het goud naar het Rollerblade-team (Van Loon, Timmerman, Horsten). Zilver was er voor Habovo (Mulder, Mulder, Boeve) en het brons ging naar de opleidingsploeg Rollerblade/Van Lingen (Van Loon, Van Lingen, Blauw). Het team van Nefit (Smit, Huisman, Wigarda) werd vanwege een foute wissel gediskwalificeerd. Bij de dames ging de zege afgetekend naar het team van vereniging De Draai (De Vries, Hut, Van der Wal). Vander Wiel/Time Out (Ter Haar, Van Bergeijk en Sikkema) werd tweede en Beat It (Van Bergeijk, De Haan, Wiessenberg) derde.

Het Nederlands Kampioenschap Baanskeeleren werd hiermee succesvol afgesloten. Behalve de senioren hebben ook de junioren vele mooie en spannende wedstrijden laten zien. Opvallende prestaties werden er geleverd door Irene Schouten (5 x goud bij de Pupillen 1 Meisjes), Bauke de Jong (3 x goud bij de Pupillen 1 Jongens), Marita Hut (6 x goud bij de Kadetten Meisjes), Koen Verweij (6 x goud bij de Kadetten Jongens), Bianca Roosenboom (6 x goud bij de Junioren Meisjes), Elma de Vries (5 x goud bij de dames) en Jan van Loon (3 x goud bij de heren).

Meer info: Alle uitslagen

Skate Bond Nederland

www.skatebond.nl