Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dramaserie Finals genomineerd voor FRAPA Scripted Format Award

Diemen, 4 mei 2005 -De reallife dramaserie Finals van IdtV is genomineerd voor de FRAPA Scripted Format Award op het festival Rose d'Or. De Award is een nieuwe prijs die tijdens het Gouden Roos Gala op zaterdag 7 mei in het Zwitserse Luzern wordt toegekend het beste televisieformat in het genre 'scripted format'. Finals is in de categorie Scripted Format Award één van de vijf genomineerden.

De dramaserie Finals, geproduceerd en ontwikkeld door de afdeling Drama van IdtV, werd vanaf 2000 uitgezonden door BNN. In dat jaar kwam HAVO-5 leerling Iwan Trellu naar BNN toe met het begin van een documentaire over zijn klas. Zo begon Finals, een real-life docu over een groep klasgenoten die elkaars levens vastleggen met een videocamera. De serie zorgde aanvankelijk voor veel commotie, omdat onduidelijk was of het ging om werkelijkheid of fictie. In totaal werden vier seizoenen gemaakt van de populaire serie. Het format van Finals is inmiddels verkocht aan verschillende landen waaronder Canada, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

IdtV introduceerde met Finals een totaal nieuwe vorm van drama. De makers van deze succesvolle serie maakten daarna op dezelfde manier ook de serie Cut! voor BNN en het reality-drama Kicken, dat momenteel wordt uitgezonden bij Yorin.

IdtV, opgericht in 1977, is als tweede grote onafhankelijke productiemaatschappij van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (geïntegreerde) concepten, op het gebied van televisie, internet-tv, film, evenementen en promotiecampagnes. De producties van IdtV getuigen van hoogstaande kwaliteit en creativiteit.