TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 04-05-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending zaterdag 7 mei
Z@ppelin (Nederland 3) - 07.55 uur

RUUD VAN NISTELROOY IN Z@PPSPORT

In de laatste uitzending voor de zomer serveert presentator Barbara Barend de bal én het TROS-sportprogramma bij tennisvereniging ALTO uit Amersfoort. En dit zit er in:

Maureen Groefsema (13 jaar) is vanaf haar zesde actief judoka. Ze traint 9 uur per week en doet daarbij ook nog twee uurtjes fitness. Elke zondag volgt ze bovendien de kernploegtraining met de Nederlandse jeugdtop in Nieuwegein. Onder toeziend oog van oma en opa -die gaan altijd mee- volgt Z@ppsport haar in de 'Repo' tijdens de Nederlands Kampioenschappen Judo voor kinderen van 12 tot 14 jaar.

Hij is 28 jaar en begon als prof bij FC Den Bosch. Heerenveen, PSV en nu Manchester United betekenden één stijgende lijn van zijn carrière. Barbara stelt in het '1-(T)weetje' haar spitse vragen aan de spits van het Nederlands elftal, Ruud van Nistelrooy: "Vieren ze in Manchester ook carnaval?"

Jelmer Wolff (11) is hockeygek en hij scoort ook regelmatig. Maar over zijn sleeppush is hij diep ongelukkig. Wat zou Oranje-speler Ronald Brouwer daar aan kunnen doen? In 'Hellup?! is te zien wat Jelmer ervan brouwt.

In Friesland is het Z@pptificaat - de hoogste Z@ppsport-onderscheiding - deze week voor kaatsvereniging DLG. Waarom voor kaatsen? Omdat bijna niemand weet wat kaatsen inhoudt en DLG er toch toch stug mee doorgaat.

In de 'Newsflash' jeugdsportnieuws uit het hele land:
* NK squash voor de jeugd: twee van de drie zusjes Lagerwey behaalden ereplaatsen, zusje drie werd vierde;
* NK knikkeren in Haarlemmermeer, als voorbereiding op de finale op 29 mei in Duinrell, Wassenaar;
* Voetbalclinic van de Grote Club Actie, gegeven door drie profs van RKC-Waalwijk.

Z@PPSPORT wordt herhaald op maandag 9 mei om 13.25 uur.
---