Ingezonden persbericht


Duncan Huisman klaar voor 24 uur van Nurburgring

Met nog een paar dagen te gaan tot de legendarische 24 uur van de Nürburgring op zaterdag 7 mei om 15.00 uur van start gaat is de Nederlandse BMW fabriekscoureur Duncan Huisman volop in voorbereiding voor wat door insiders de "Grüne Hölle" wordt genoemd. ²24 uur concentreren gaat je niet in je koude kleren zitten. Om topfit te zijn, ben ik al weken in training, onder begeleiding van BMW Motorsport.² aldus Duncan voor wie de Nürburgring en de Nordschleife absoluut geen nieuwe baan is. De deelname van BMW Motorsport markeert tevens het afscheid van de BMW M3 GTR waarmee de Duitse fabrikant vorig jaar de eerste en tweede plaats voor zich op wist te eisen en ook dit jaar met een uitstekende drivers line-up opnieuw een gooi doet naar de titel.

Maarliefst 230 deelnemers zullen het tegen elkaar opnemen op een licht veranderd parcours. ²De Nordschleife was al lang, maar is nu zelfs uitgebreid tot 25.378 km. De sfeer die er hangt is onbeschrijfelijk. Tot in de laatste uithoek van het circuit zijn de fans langs de baan te vinden. Het is een enorme kick om op deze manier een 24 uurs race te rijden.²

Duncan neemt plaats in de BMW met startnummer 2. Samen met ex formule1 coureur Pedro Lamy (PRT), Boris Said (USA) en regerend ETCC kampioen Andy Priaulx.

Programma:

Vrijdag 6 mei:
10.00 uur ­ 12.00 uur: Eerste kwalificatie 19.00 uur ­ 23.00 uur Tweede kwalificatie

Zaterdag 7 mei
12.30 uur ­ 14.30 uur Grid Line-up
15.00 uur: Start

Zondag 8 mei
15.00 uur: Finish

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot press@huismanracing.nl