Politie Groningen

Persberichten zaterdag 7 mei 2005

Provincie Groningen 07-05-2005 -

Appingedam: politie houdt dronken fietser aan
Politieagenten werden vrijdagnacht aan de Delfzijlsterweg door de inzittenden van een auto attente gemaakt op een man op een fiets die slingerend in de richting van Delfzijl reed. De agenten hielde de man staande waarbij bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 1.9 promille alcohol werd vastgesteld. De verdachte is na verhoor met een rijverbod van 10 uur heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Zuidhorn: fietsster gewond bij ongeval
Een 15-jarige fietsster uit Zuidhorn is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Thomas van de Dijkweg in haar woonplaats. Het slachtoffer verleende op de kruising met de Van der Halstraat geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 23-jarige plaatsgenoot. Er volgde een aanrijding, waarbij de fietsster kwam te vallen. Ze is met rug en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Lauwerzijl: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Nittersweg in Lauwerzijl. Daarbij werd van 182 voertuigen de snelheid gemeten. Achtentwintig bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 124 km per uur. Op de Nittersweg mag 80 worden gereden.

Groningen: politie houdt drie mannen aan
In het Hoogstraatje in Groningen heeft de politie vrijdagnacht drie mannen in de leeftijd van 17, 21 en 32 jaar, allen uit Assen aangehouden. Politiemensen zagen dat de 17-jarige verdachte in de Gelkingestraat in het openbaar stond te plassen. Hij werd aangesproken maar ging er vandoor en voegde zich bij een groep mensen. Hij werd opnieuw aangesproken en de man werd aangehouden. De groep van ongeveer 15 personen waar de man zich in bevond wilde de aanhouding echter verhinderen. Er ontstond een vechtpartij met de agenten waarbij een politieman aanzienlijke verwondingen opliep. Hij werd meerdere keren geslagen en in het gezicht geschopt. De diender moest zich onder doktersbehandeling stellen. Met de inzet van meerdere agenten konden de verdachte uiteindelijk worden aangehouden. Twee van zijn kompanen werden eveneens opgepakt. Ze zijn alle drie meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: politie voorkomt massale vechtpartij Vismarkt Met de inzet van meerdere agenten en politiemensen te paard heeft de politie vrijdagnacht dat twee groepen bezoekers in totaal ruim 30 personen van een horecagelegenheid aan de Vismarkt in Groningen met elkaar op de vuist gingen. De politie werd om assistentie gevraagd toen enkele leden van beide groepen in de zaak met elkaar slaags raakten. Het horecapersoneel besloot enige tijd later één van de beide groepen aan de achterzijde van het pand naar buiten te sturen. Eenmaal buiten wilde de groep naar de voorkant van het gebouw om alsnog de confrontatie met de andere groep aan te gaan. Met inzet van de voetposten in de binnenstad en de bereden politie kon dat worden voorkomen. Beide groepen zijn daarop verdeeld de stad in gegaan.

Haren: inbreker door politie aangehouden
In een verpleeghuis aan de Dilgtweg in Haren heeft de politie vrijdagnacht een inbreker aangehouden. De man, een 38-jarige inwoner van Amsterdam, was het pand vermoedelijk binnen gekomen door een ruit te vernielen. Een beveiligingsmedewerker merkte de kapotte ruit op en waarschuwde de politie. De verdachte werd in een kantine aangetroffen waar hij zich inmiddels te goed had gedaan aan etenswaren en een kop thee had gezet. De man is meegenomen en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie neemt geluidsapparatuur in beslag
De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Vinkenstraat in Groningen de geluidsapparatuur van de 33-jarige bewoner in beslag genomen na klachten over geluidsoverlast. Omdat de man al meerdere keren eerder ook overlast had veroorzaakt werden zijn spullen meegenomen. De man werd boos over de in beslagname en vernielde zijn geluidsboxen nog voordat ze konden worden meegenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dode bij verkeersongeval
Een 53-jarige automobilist uit Westerbroek is zaterdagmorgen om het leven gekomen bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Middelberterweg in Groningen. De man reed in zijn auto in de richting van Engelbert en raakte door nog onbekende oorzaak in een bocht naast de weg. Hij schampte een lantaarnpaal en raakte na een stuurcorrectie de controle over de auto kwijt. De wagen botste aan de linkerkant van de weg tegen een boom en belandde uiteindelijk in een sloot. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en overleed ter plaatse. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld en afgevoerd.