Politie Zeeland


---


W-2517-2005 Diefstal uit winkelpand

Vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur werden in een winkelpand in de Walstraat in Vlissingen meer dan 20 kledingstukken gestolen.
De kledingstukken, waaronder broeken, rokken en topjes ter waarde van ongeveer vijftienhonderd euro, werden van een rek in de winkel weggenomen.


W-2518-2005 Aanrijding in Zoutelande

Op de kruising Westkapelseweg / Houtenburgseweg in Zoutelande vond vrijdag om 18.20 uur een aanrijding plaats.
Een 57-jarige automobilist uit Remscheid (D) reed over de Westkapelseweg, komende uit de richting van Westkapelle. Op de kruising reed hij, nadat hij richting had aagegeven, linksaf. Een 40-jarige Motorrijder uit de gemeente Veere haalde hem links in plaats van rechts in en er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder een middenvoetsbeentje brak. Beide voertuigen raakten beschadigd.


W-2519-2005 Woningbrand

In een woning in de Trompstraat in Middelburg brak vrijdag omstreeks 16.00 uur brand uit.
De straat werd afgezet en de omliggende panden werden ontruimd. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting, de bovenverdieping en de zolder zijn uitgebrand; ook ontstond in de woning rook- en waterschade.


W/O-2519-2005 Babbeltruc's

Vrijdag omstreeks 13.30 uur werd een 41-jarige inwoonster van Arnemuiden in haar woning in de Prins Bernhardstraat beroofd van enkele honderden euro's.
Bij haar kwamen twee vrouwen aan de deur, waarvan er een zich met een smoes toegang verschafte tot de woning. Toen de vrouwen even later weer weg waren ontdekte de bewoonster dan het geld verdwenen was.

In een woning in de Nieulandestraat in Krabbendijke werd de 83-jarige bewoonster vrijdag omstreeks 14.45 uur ongeveer op dezelfde wijze door twee vrouwen bestolen van eveneens enkele honderden euro's.


Z-2520-2005 Winkelinbraak

Zaterdag tussen 02.30 en 02.45 uur werd ingebroken in een winkelpand in de Noordstraat in Axel.
De eigenaar werd door glasgerinkel gewekt en zag een onbekende man met een televisie weglopen. Hij ging de man achterna en deze zette de televisie even verder op de grond en ging er vandoor. Het televisietoestel raakte bij de diefstal beschadigd. Later bleek dat uit de winkel nog een LCD-televisiescherm ter waarde van enkele honderden euro's gestolen was.

Z-2521-2005 Aanhoudingen in Terneuzen
In een tuin, behorend bij een woning in de Narcisstraat in Terneuzen werden vrijdag om 12.55 uur twee inwoners van Terneuzen van 14 en 17 jaar en een 14-jarige Middelburger aangehouden.
Zij waren bezig een bromfiets te demonteren, die in de nacht van donderdag op vrijdag uit een tuin in de Narcisstraat gestolen was. Bij deze diefstal raakte de schutting van de woning beschadigd. Later bleek dat de 14-jarige Middelburger en 17-jarige uit Terneuzen, samen met een 17-jarige (andere) inwoner van Terneuzen en een 17-jarige Axelaar deze diefstal hadden gepleegd. Alle vijf de betrokkenen zullen worden doorverwezen naar HALT


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.