Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 mei 2005

Nog twee verdachten

Na onderzoek nog twee verdachten aangehouden i.v.m. mogelijke betrokkenheid diefstal

Enschede

Vrijdag 6 mei werd onderstaand cursief afgedrukt persbericht verzonden. Naar aanleiding van het verdere onderzoek werden vrijdag de 6e mei twee Enschedese jongens van 17 jr. aangehouden. Zij worden van betrokkenheid bij de diefstal van de motor verdacht. Beiden zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet. De woensdag 5 mei aangehouden 18 jr. Enschedeër is donderdagavond weer in vrijheid gesteld. De motor waarop de 18 jr. werd aangetroffen bleek op 10 of 11 april gestolen te zijn in het Duitse Gronau. (05-055369)

Rijden met gestolen motor

Verdachte aangehouden

Enschede

Op donderdag 5 mei omstreeks 22.00 uur zagen politiemensen een aantal motorrijders op de Hengelosestraat in Enschede rijden in de richting Hengelo. Het viertal trok de aandacht omdat zij geen van allen een helm droegen. Ter hoogte van Het Capitool in Enschede zette de politie hen aan de kant voor controle. Daar bleek dat een van hen, een 18-jarige Enschedeër reed op een als gestolen gesignaleerde motor. De politie hield de verdachte aan en nam de motor in beslag. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten.

Weggereden na aanrijding

Automobilist rijdt na veroorzaken aanrijding door, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 21 jr. Enschedeër reed vrijdagavond 6 mei om ongeveer 18.20 uur met zijn snorfiets over de Lasondersingel in Enschede. Een nog onbekend gebleven automobilist reed vanuit parkeerstand weg de Lasondersingel op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 21 jr. snorfietser die over de fietssuggestiestrook reed. Een aanrijding was het gevolg waarna de 21 jr. met zijn snorfiets tot stilstand kwam tegen een geparkeerde auto van een 37 jr. bewoonster van de Lasondersingel. De veroorzaker reed na de aanrijding gewoon door. De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over de betreffende auto dan wel over de bestuurder ervan. Ter plaatse bleek de 21 jr. snorfietser onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen te zijn. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 1.06 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-055782)

Twee broers mishandeld

Twee Nijverdalse broers onafhankelijk van elkaar mishandeld. Onbekend of het een iets met het ander heeft te maken. Getuigen worden gezocht.

Nijverdal

Onafhankelijk van elkaar werden in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 mei, twee Nijverdalse broers van 17 en 21 jr., mishandeld door een aantal personen. Omstreeks 01.00 uur werd eerst de 17 jr. in een steegje aan de Grotestraat in Nijverdal door een aantal personen aangepakt. Hij liep daar samen met een vriend en werd door de groep geroepen. Toen hij ernaar toe liep werd hij vastgepakt en door de groep geschopt en geslagen. De 17 jr. verklaarde later even buiten westen te zijn geweest en liep een kapotte bovenlip en een pijnlijke kaak op. Op het moment, omstreeks 01.45 uur, dat van de 17 jr. aan het bureau in Nijverdal de aangifte werd opgenomen, werd zijn 21 jr. broer bij een van de drie pinautomaten aan de Johan Frisostraat in Nijverdal ook door een aantal personen mishandeld. Op het moment dat hij bezig was geld te pinnen werd hij van achteren vastgepakt en naar de grond gewerkt waarbij ook hij werd geschopt en geslagen. De 21 jr. wist weer omhoog te komen en zag toen dat de groep van ongeveer 5 personen wegrenden. Mogelijk kwam dit omdat vanuit de richting van de Constatijnstraat twee mannen aan kwamen lopen. Uiteraard wil de politie in ieder geval graag met deze twee mannen in contact komen. Wellicht dat zij iets meer over de groep kunnen vertellen die de mishandeling aan de Johan Frisostraat hebben gepleegd. Onderzoek zal verder moeten uitwijzen of de mishandeling van de 17 jr. iets te maken heeft met die van zijn 21 jr. broer. (05-055893 / 05-055900)

Aanrijding met letsel

Automobiliste geeft geen voorrang aan automobilist en moet voor onderzoek naar ziekenhuis

Goor

Vrijdagmiddag 6 mei vond om ongeveer 15.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Rembrandtstraat - Scherpenzeelseweg - Gruttostraat in Goor. Een 72 jr. automobiliste uit Markelo, verleende komende vanaf de Gruttostraat, waarbij ze rechtdoor de Rembrandtstraat in wilde rijden, geen voorrang aan een 68 jr. automobilist uit Goor, die over de Scherpenzeelseweg reed. Een aanrijding was het gevolg waarbij beide voertuigen zwaar beschadigd raakten en moesten worden afgesleept. De 72 jr. automobiliste is met een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. (05-055741)

Aanhouding na vernieling

Portier houdt dader vast tot politie komt

Oldenzaal

Werd zaterdagmorgen 7 mei om ongeveer 04.00 uur gemeld dat aan de Steenstraat in Oldenzaal een man werd vastgehouden die een vernieling had gepleegd. Bleek dat een 19 jr. jongen uit Rossum een brievenbus van de muur had getrapt die naast de ingang van een horecagelegenheid aan de Steenstraat hangt. De 19 jr. werd vastgehouden door een portier van deze gelegenheid en overgedragen aan de politiemensen die ter plaatse kwamen. Hij is meegenomen naar het bureau. In de loop van donderdagmorgen is hij na verhoor weer heengezonden en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (05-055916)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --