Ingezonden persbericht

Explosieve groei ' De Klussenier"

07-05-2005, 20050507 -- Barneveld- De Klussenier is een van de snelst groeiende franchiseformules van Nederland. Klusseniers verrichten grote en kleine klussen in en om het huis. Alleen al in de eerste 4 maanden van 2005 zijn meer dan 40 startende ondernemers toegetreden. Inclusief de franchisenemers die de komende weken hun eigen onderneming starten, staat de teller inmiddels op 91 Klusseniers en gezien het aantal aanvragen is de verwachting dat binnen enkele weken de 100e franchisenemer verwelkomd wordt.


Er is momenteel volop animo om een eigen bedrijf in de klussenbranche te beginnen. De Klussenier staat voor een uitgekiend franchiseconcept. Potentiële ondernemers die zich in Barneveld aanmelden, geven aan de pogingen om zelfstandig te worden al snel opgegeven te hebben omdat een woud aan regel- en wetgeving afschrikt. Zij zoeken hulp van een organisatie die hen op een professionele wijze op weg helpt. Via een 10 stappenplan wordt de kandidaat begeleid naar het opzetten van zijn eigen De Klussenier onderneming.

In de branche is inmiddels genoegzaam bekend dat De Klussenier een totaalconcept is dat verder gaat dan het alleen beschikbaar stellen van een naam. Klusseniers weten zich geruggensteund door een organisatie die hen begeleidt op het gebied van marketing, bedrijfsvoering, reclame en kluswerving. De groei maakt duidelijk dat behoefte is aan een gedegen begeleiding op de weg naar het zelfstandig ondernemerschap. Een ondersteuning die overigens onverminderd doorgaat wanneer De Klussenier als veelzijdig vakman zijn onderneming drijft.

De groei had nog onstuimiger kunnen zijn maar franchisegever Het Klushuis uit Barneveld heeft gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit. Aan potentiële Klusseniers worden hoge eisen gesteld. Als marktleider wordt De Klussenier als A-merk in de markt gezet met als trefwoorden 'snel, betrouwbaar en degelijk'. De Klussenier neemt dan ook duidelijk afstand van het vaak negatieve imago dat de klusjesbranche omhult. Alle Klusseniers zijn verplicht lid van de brancheorganisatie VLOK met een eigen onafhankelijke geschillencommissie. Naast de eigen garantieregeling is dat voor consumenten een geruststellend argument om De Klussenier in te schakelen. Er worden geen voorrijkosten berekend en de gratis vrijblijvende offerte vooraf is standaard.

Het Klushuis hecht veel waarde aan de kwaliteit van begeleiding. Na het afsluiten van de franchiseovereenkomst is de nieuwe Klussenier verplicht om een vierdaagse training te volgen waar de nadruk ligt op marketing, publiciteit, het inrichten van een efficiënte bedrijfsvoering, klantencommunicatie enz. Het Klushuis steek veel energie in deze training en opleiding omdat een Klussenier een veelzijdige vakman is die ook op deze terreinen zijn mannetje moet staan en een prima visitekaartje van de formule wordt. Na het afronden van deze training kan de nieuwe Klussenier van start gaan.

Sinds het moment dat De Klussenier een landelijke dekking kent, zijn steeds meer bedrijven geïnteresseerd om onderhoud en klussen bij deze organisatie onder te brengen. Zij zoeken één centraalpunt waar ze landelijk al hun klussen kunnen aanmelden dat vervolgens snel, degelijk en betrouwbaar voor de afwikkeling zorgt. Het Klushuis is die gesprekspartner en zal binnen enkele weken een nieuw initiatief bekendmaken om in deze behoefte te voorzien.




Ingezonden persbericht