1e persbericht van zaterdag 7 mei 2005

Eindhoven 07-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van verkrachting vriendin

De politie heeft vrijdagmiddag om 16.20 uur een 58-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Strijp aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting van zijn 67-jarige huisgenote. Het misdrijf zou in de nacht van zaterdag 30 april en zondag 1 mei hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer heeft hiervan aangifte gedaan. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na slaan echtgenote

Vrijdagavond omstreeks 21.20 uur heeft de politie een 43-jarige Eindhovenaar voor zijn woning in het stadsdeel Woensel-Noord aangehouden. Even daarvoor zou hij zijn vrouw tijdens een ruzie hebben geslagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Geldropseweg werd vrijdagavond tussen 19.00 en 20.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1590 gecontroleerde voertuigen reden er 205 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u, terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u.

Geldrop: Politie pakt twee fietsendieven in de kraag

De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 14.20 uur twee mannen van 44 en 30 jaar aangehouden op de Losweg. De mannen, zonder vaste woon- en verblijfplaats, worden verdacht van het stelen van een damesfiets. Een getuige zag de verdachten bij het nabij gelegen station een fiets stelen. Deze waarschuwde daarop de politie. Kort daarna zag de politie de twee mannen op de fiets rijden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Diefstal uit woning

In een woning aan de Asterstraat is zaterdag tussen 00.00 en 5.00 uur ingebroken. De buit bestaat uit een portemonnee met geld, een mobiele telefoon en een videorecorder gestolen. De dader zag kans de voordeur open te maken.

Best: Beamer gestolen uit een bedrijf

In een bedrijfspand aan De Waal is vrijdag tussen 15.30 en 21.50 uur ingebroken. Uit een van de kantoren zijn diverse mobiele telefoons en een beamer weggenomen. De dader wist binnen te komen door een draairaam aan de achterzijde van het pand open te breken.