Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 7 mei 2005

Alkmaar 07-05-2005 - 14.14 uur

Alcoholcontrole

Castricum, zaterdag 7 mei 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.20 uur werd een 65-jarige man uit Castricum in zijn woonplaats op de Verlegde Overtoom gecontroleerd. De man bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 420 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram,alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.

Wervershoof,zaterdag 7 mei 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.55 uur werd een 19-jarige jongen uit Wervershoof in zijn woonplaats op de Dorpsstraat gecontroleerd. Ook hij bleek teveel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 565 ug/l. Dat is tweeëneenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Weigering om te blazen

Hoorn, zaterdag 7 mei 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 05.20 uur zag de politie een 46-jarige man uit Hoogwoud in zijn auto rijden over de Provincialeweg te Hoorn. Eerder had de politie de man al met pech langs de weg zien staan. Toen was alcoholgebruik geconstateerd en de man verteld dat hij zijn auto moest laten staan. Nadat de verdachte zijn auto aan de kant had gezet, weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Tevens moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontrole

Regio, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagavond werd in de regio gecontroleerd op snelheid door een onopvallende videomotor en een onopvallende videoauto. Alleen de forse overtredingen werden door de patrouilles aan de kant gezet. Vier bestuurders werden op 80km-wegen bekeurd met snelheden van tussen 115 en 125 km per uur. Op een 70km-weg reed een bestuurder 97. Bij een andere controle werd op de Langevliet te Den Helder een 26-jarige man uit Den Helder in een personenauto geklokt op maar liefst 150 km per uur, terwijl ter plaatse maar 80 km per uur gereden mag worden. Dit kostte de man zijn rijbewijs en ook zijn auto werd in beslag genomen.

Ook werd er door vaste radarposten gecontroleerd op de Oosterblokker. Van de 520 voertuigen die hier passeerden, reden er 67 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 99 km per uur. In Heerhugowaard stond de controleapparatuur op de Rustenburgerweg en de Zuidtangent. Hier reden van de 860 voertuigen er 167 sneller dan 50. Hoogst gemeten snelheid: 91kmper uur.

Doorrijden na aanrijding

Hoorn, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 12.40 uur werd een 35-jarige man uit Hoorn op zijn bromfiets aangereden op de kruising van de Huesmolen-Wolkammer-Poortwachter. Dit zou zijn gedaan door een groene personenauto,mogelijk een Opel Omega. Door de aanrijding kwam de man ten val en moest hij zich onder doktersbehandeling laten stellen. Na het ongeval is de bestuurder van de auto doorgereden. Omdat de identiteit van de automobilist en de juiste toedracht van het ongevalonbekend zijn, verzoekt de politie eventuele getuigen zich te melden. De politie Hoorn is bereikbaar onder tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Hoorn, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagavond omstreeks 20.20 uur raakte een 16-jarige jongen uit Zwaag gewond bij een aanrijding op de kruising
Poortwachter-Postiljon-Zwaagmergouw in Hoorn. De jongen reed op een scooter op het fietspad van de Poortwachter en wilde de Postiljon inrijden. Hierbij stak hij de kruising over, zonder voorrang te verlenen aan een 33-jarige man uit Zwaag in een personenauto. De jongen liep bij de aanrijding een hersenschudding en diverse kneuzingen op.

Hennepvangst

Hoorn, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 13.50 uur controleerde de douane een bedrijfsauto op de Amstelweg in Hoorn. Bij controle bleken er in de auto 780 kleine hennepplantjes te zitten. De gewaarschuwde politie nam de auto met de plantjes in beslag en hield de 42-jarige Hoornse bestuurder aan. Deze verklaarde niet de eigenaar van de planten te zijn, maar deze alleen te vervoeren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten worden vernietigd.

Zwaag, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagavond omstreeks 18.30 uur ging de politie naar een bedrijfspand aan de Corantijn te Zwaag in verband met een melding van wateroverlast. Bij het pand werd een henneplucht waargenomen. Bij controle bleek in een afgeschut gedeelte een hennepkwekerij te zijn ondergebracht. Hier stonden 360 planten met de benodigde apparatuur. Deze zijn in beslag genomen. Zowel de eigenaar, de gebruiker als een onderhuurder zullen door de politie worden gehoord.

Diefstal uit een woning

Castricum, vrijdag 6 mei 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur was de bewoner van een woning aan de Grutto in Castricum op de bovenverdieping toen hij iemand naar boven hoorde komen. Toen hij ging kijken, zag hij een onbekende man halverwege de trap staan. Op het zien van de bewoner rende deze de woning uit, passeerde daarbij de bewoonster van het pand en rende de straat op om even verderop in een witte auto te stappen en weg te rijden. Het ging om een blanke man van ongeveer 20 jaar oud met een lengte van 1,85 meter. Hij had een pokdalig gezicht en droeg een blauwe baseballpet en een licht shirt. De man heeft uit de woning een portemonnee met geld en pasjes ontvreemd.

Mishandeling

Den Burg, zaterdag 7 mei 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.10 uur werd een 45-jarige man uit Den Burg in zijn woonplaats mishandeld. De man was juist uit een café aan de Binnenburg gekomen en kwam buiten een groep van ongeveer 7 mannen tegen. Hier kreeg hij direct een harde stomp in zijn gezicht. Ook werd hij bedreigd met allerlei doodsverwensingen. Het slachtoffer wist echter weg te komen en rende in de richting van de Kogerstraat. Hier kreeg de groep hem echter te pakken. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en raakte buiten bewustzijn. Toen hij bij kwam, was de groep verdwenen. Het slachtoffer heeft zich in verband met gezichtsverwondingen onder behandeling van een arts moeten laten stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders.