Ingezonden persbericht

Suzuki Vobis SV Cup rijders trotseren de elementen in Eemshaven

EEMSHAVEN, 20050507 -- EEMSHAVEN - Vobis is met winkels door heel Nederland, één van de grootste en snelst groeiende retailers in de computerwereld. Om jong racetalent voor te bereiden op de 600cc supersportklasse is Vobis sinds 2004 de hoofdsponsor van een spectaculaire raceklasse: De Suzuki Vobis SV Cup.


Voor de tweede wedstrijd in dit kampioenschap streden 14 coureurs, vrijdagmiddag 6 mei j.l, op het Groningse Eemshaven Circuit om de felbegeerde klassementspunten. Onder hen ook Ullrich Pinedo uit de stad Groningen. Geen onbekende in de Suzuki Vobis Cup, want vorig jaar wist hij in deze klasse als zevende te eindigen in het klassement. Dit jaar verwacht hij er meer van en hoop in Eemshaven op de volle winst. "Het gaat tot nu toe perfect. Ik wou dit jaar eigenlijk gaan rijden in de Superstock klasse, maar was te laat met de aanmelding. Ik heb er dus voor gekozen om weer een jaar in deze klasse te rijden. In de training heb ik een kleine schuiver gemaakt in de "Hairpin" bocht maar ondanks dat sta als vierde gekwalificeerd. Ik kan na een dergelijk val heel goed de knop weer omdraaien en vol op het gas gaan. Het hoort bij het racen", verklaarde Pinedo voor aanvang van de race.

Voorafgaande aan de race moesten de heren de natuur elementen op het circuit van Eemshaven trotseren om zich te kwalificeren voor de race. De snelste coureur in de kwalificatietraining wordt beloond met de beste startplaats. Drontenaar Harry de Vries reed in de kwalificatietrainingen naar een eerste tijd. Hij mocht dan ook vanaf de eerste startpositie vertrekken voor Danny Stoel en Nigel Walraven. Danny Stoel uit Kampen wist bij de start de 80 PK's van de Suzuki SV650R het beste te benutten, echter moest hij bij het ingaan van de Havenbocht bocht zijn meerdere erkennen in Harry de Vries.

De eerste doorkomst gaf in vergelijking met het kwalificatie schema geen echte verassingen. Aan de leiding gaat De Vries, voor Stoel en Pinedo. Twan Poppel, die de eerste race op het circuit van Assen tweede werd, rijdt op dat moment op de vierde positie, doch moest de strijdt staken wegens mechanische pech. Door deze uitval schuift Nigel Walraven door naar de derde plaats met Ullrich Pinedo in zijn kielzog. Walraven zetten in de 9 ronden telende race de aanval in op de nummer twee in de wedstrijd Danny Stoel. Drie ronden voor het einde van de wedstrijd komt Walraven langzij en weet de coureur uit Kampen te passeren. Na negen ronden valt voor Henk de Vries het eerste de finishvlag. Nigel Walraven finisht als tweede voor de nummer drie Danny Stoel. Ullrich Pinedo wist zijn hoop op de volle winst niet waar te maken, met een verschil van ruim 12 seconden finishte hij achter de nummer drie.

"Niet echt een spannende wedstrijd voor het publiek. Last van de wind had ik niet echt, ik was er sinds gisteren wel aan gewend. Er stond vandaag veel meer wind. Ik ben tevreden", aldus de gelukkige winnaar van deze tweede race, Harry de Vries.

Uitslag Vobis SV Cup Eemshaven:

1. Harry de Vries
2. Nigel Walraven
3. Danny Stoel
4. Ullrich Pinedo
5. Gian Mertens
6. Seine Zandbergen
7. Iwan van der Valk
8. Roland Brekelmans
9. Jolle Wind
10. Hans van de Hoek
11. Jeroen Hoving
12. Wouter Jorritsma
13. Ebert Warmerdam

Volgende race om de Vobis SV Cup, zondag 29 mei Circuit Oschersleben ( Duitsland ).




Ingezonden persbericht