Persberichten zaterdag 6 mei

's-Hertogenbosch 07-05-2005

AGENT KRIJGT KOPSTOOT

s-Hertogenbosch
Een agent is in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond geraakt. De agent kreeg een kopstoot van een 26-jarige Bosschenaar. De Bosschenaar is aangehouden. De politie kwam bij de woning van de verdachte nadat er een melding was binnengekomen dat de man mishandeld was en helemaal doordraaide. Toen agenten de man wilde vragen wat er gebeurd was, gaf hij één van hen een kopstoot. Daarop werd hij aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig en beledigde de agenten. Op het bureau bedreigde de Bosschenaar de agent die hij een kopstoot had gegeven. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De agent liep enkele zwellingen in zijn gezicht op.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELINGEN

Oss
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie Ossenaren, 16, 18 en 18 jaar oud, aangehouden op de Kruisstraat in hun woonplaats. Ze worden er van verdacht vernielingen gepleegd te hebben bij een fietsenstalling in die straat. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN

Vught
De politie heeft vrijdagmiddag een 18-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag op het Marktveld in Vught achteruit tegen de auto van een Vughtse automobiliste (leeftijd onbekend) gereden te zijn en vervolgens de plaats van het ongeval verlaten te hebben. De vrouw noteerde het kenteken, waarna de gewaarschuwde politie de man thuis kon aanhouden. De politie maakt proces-verbaal op.

MAN BETAALT NOG OPENSTAANDE BOETES

s-Hertogenbosch
Op de Lange Tuinstraat in s-Hertogenbosch is vrijdagavond een 29-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had nog 214 aan boetes openstaan. Toen op het bureau de boetes betaald werden, is de man weer heengezonden.

AANGEHOUDEN MET HONKBALKNUPPEL

Uden
De politie heeft vrijdagavond een 20-jarige automobilist uit Veghel aangehouden op de Oranjestraat in Uden. Bij een controle bleek de man een honkbalknuppel in zijn auto te hebben. De man is later die avond met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

TE DIEP IN HET GLAASJE

In de regio zijn weer diverse bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De overtreders kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Een 68-jarige Bossche automobilist viel vrijdagavond door de mand op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch.

Op de Schanswetering in s-Hertogenbosch bleek een 53-jarige Bosschenaar die avond te diep in het glaasje gekeken te hebben. Tevens bleek hij te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Op de N65 ter hoogte van Haaren werden in de nacht van vrijdag op zaterdag twee automobilisten, een 45-jarige man uit Berkel-Enschot en een 30-jarige man uit Breda, betrapt op het rijden onder invloed. De 30-jarige man uit Breda bleek eveneens zonder rijbewijs rond te rijden.

Een 18-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode viel in die nacht op de Schansoord in Erp door de mand. Hij reed ook zonder verlichting.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Citadellaan in s-Hertogenbosch een 32-jarige Tilburgse automobilist betrapt.

Op de Beersebaan in Cuijk bleek een 19-jarige automobilist uit Beers die nacht onder invloed te rijden.

Die nacht bleek ook een 52-jarige Schijndelse automobilist te veel gedronken te hebben. Hij werd gecontroleerd op de Wijboscheweg in zijn woonplaats.

Op de A2 ter hoogte van Boxtel werd die nacht een 22-jarige automobilist uit Rosmalen betrapt.

Op de Hoofdstraat in Veghel viel die nacht een 23-jarige automobilist uit die plaats door de mand.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

s-Hertogenbosch
Een 47-jarige Bossche bromfietser is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Jacob van Maerlantstraat in zijn woonplaats. Een 21-jarige Bossche automobiliste wilde in de bewuste straat een parkeervak in rijden en zag de bromfietser die naast haar reed over het hoofd. Daardoor ontstond een aanrijding. Het slachtoffer liep een gebroken been en enkele schaafwonden op. Hij is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

LASTIGE PASSAGIER AANGEHOUDEN

Drunen
De politie heeft vrijdagavond een 28-jarige inwoner van Drunen aangehouden in een Bus op de Joost van den Vondel in zijn woonplaats. De man had zich lastig gedragen in de bus, hij had geplast in de bus en wilde de chauffeur slaan. Daarop werd hij aangehouden door de gewaarschuwde politie. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

POGING BEROVING

Sint Oedenrode
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag gepoogd een 28-jarige inwoner van Sint Oedenrode te beroven. Het slachtoffer fietste omstreeks 01.55 uur over de Boskantseweg in zijn woonplaats. Voor hem liepen twee jongemannen. Op het moment dat hij net voorbij de kruising met de Hongerstraat was, maakte hij duidelijk met zijn fietsbel dat hij er door wilde. De twee mannen gingen wat uit elkaar lopen met de bedoeling het slachtoffer er door te laten. Echter wanneer hij langs de mannen fietst, trekken zij hem van de fiets. Onder bedreiging van wapens eisten zij zijn geld. Vervolgens kwam er ook een derde dader bij. Ze probeerden het geld van het slachtoffer af te nemen, maar het slachtoffer verzette zich hiertegen en hij zag kans weg te rennen. De daders vertrokken vervolgens in onbekende richting. De politie is opzoek naar mogelijke getuigen die iets gezien hebben van deze poging tot beroving. In het bijzonder naar twee meisjes die rond het tijdstip van de overval over het fietspad van de Boskantseweg gefietst hebben. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844

AUTOMOBILIST GEWOND BIJ AANRIJDING

s-Hertogenbosch
Een 40-jarige Bossche automobilist is vrijdagmiddag licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Ploegweg/Balkweg in zijn woonplaats. Een 35-jarige Bosschenaar reed met zijn auto over de Balkweg in de richting van de Bruistensingel. Vanuit tegengestelde richting kwam het 40-jarige slachtoffer aangereden. Hij wilde linksaf de Ploegweg inslaan en verleende daarbij vermoedelijk geen voorrang aan de 35-jarige Bosschenaar. Daarop ontstond een aanrijding. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd.

MOGELIJKE OPLICHTER ACTIEF

Boxmeer
De politie waarschuwt de inwoners van de gemeente Boxmeer en omstreken. De afgelopen dagen heeft zij meerdere meldingen gehad over een onbekende man die zich uitgeeft als meteropnemer van een energiebedrijf en vervolgens probeert burgers geld afhandig te maken. Het gaat om een man met een donker gezicht van ongeveer 40 jaar, ongeveer 1.65 meter lang en een tenger postuur.

De politie waarschuwt voor dit soort oplichters. Soms worden verschillende trucs gebruikt om bij u in huis te komen. Zo vraagt iemand om een glaasje water voor het innemen van medicijnen, of iemand heeft wisselgeld nodig voor de parkeerautomaat. Het is goed om een aantal vragen te stellen voordat u op een dergelijk verzoek ingaat. Zo kunt u vragen wie de persoon is en waarom de persoon bijvoorbeeld geld nodig heeft en waarom hij de vraag aan u stelt. Wanneer iemand de meter op komt nemen of het water komt controleren, adviseert de politie mensen altijd te vragen naar een legitimatie.

Mocht u te maken krijgen met dergelijke verzoeken en u vertrouwt het niet, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

FIETSSTER GEWOND BIJ AANRIJDING

Uden Een 19-jarige Udense fietsster is zaterdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een 45-jarige Udense automobiliste op de rotonde bij de kruising koopmanstraat/Julianastraat in Uden. De 45-jarige Udense reed met haar auto over de rotonde. Toen zij rechtsaf de Julianastraat wilde slaan, zag zij de 19-jarige fietsster over het hoofd. Het slachtoffer kon na een onderzoek in het ziekenhuis weer huiswaarts.