Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (07/05)

BREDA, 7 mei 2005

Politie houdt veelpleger aan voor inbraak in school
BREDA: Een 33-jarige inwoner van Prinsenbeek is vrijdagavond door de politie aangehouden. De man wordt verdacht te hebben ingebroken in een school aan de Verbeetenstraat. Een politieman in burger had de man zien lopen bij de school. De man staat bij de politie bekend als veelpleger. Na een korte achtervolging te voet kon de verdachte worden aangehouden. Hij is inverzekering gesteld.

Politie houdt man aan zonder identificatiebewijs
BREDA: De politie heeft een 52-jarige inwoner van Breda aangehouden omdat hij niet in het bezit was van geldige identiteitspapieren. De man was vrijdagavond diverse malen gesignaleerd op de Takkebijsters. Hij reed op een fiets en was in het bezit van inbrekersgereedschap. Aangezien de man geen goede verklaring kon geven voor het bezit van dat gereedschap en ook geen geldige legitimatie kon tonen is de man aangehouden. Na verhoor is hij met twee bekeuringen heengezonden.

Politie houdt vier personen aan voor bezit inbrekerswerktuigen ZUNDERT: De politie heeft vrijdagavond een viertal inwoners van Polen aangehouden. De mannen, in de leeftijd van 23 tot 28 jaar, zijn aangehouden omdat zij in het bezit waren van inbrekerswerktuigen, een wapen en een aantal politiepetten. De verdachten konden de politie geen goede verklaring geven waarom zij in het bezit waren van deze attributen. Op die grond zijn de verdachten aangehouden en voorgeleid. In overleg met de officier van justitie is besloten de verdachten inverzekering te stellen. Nader onderzoek volgt.

Rustige horecanacht
BREDA: Vrijdagnacht is het rustig verlopen in de binnenstad tijdens het jazz-festival. De sfeer was goed en er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan. In totaal zijn twee personen aangehouden. Een 31-jarige inwoner van Breda reed tijdens het uitschrijven van een bekeuring weg. De politie vorderde de man hierop zijn auto uit te komen waaraan hij niet voldeed. De man is hierop aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Na verhoor is hij met een dagvaarding naar huis gestuurd. Een 30-jarige inwoner van Breda is door de politie aangehouden op verdenking van handel in drugs. Deze verdachte had ook nog een vonnis openstaan waardoor hij direct moest gaan zitten. Verder heeft de politie 16 bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren en 5 voor wildplassen.

Man (47) overleden bij eenzijdig ongeval
STANDDAARBUITEN: Een 47-jarige inwoner van Noordwijk is zaterdagochtend omstreeks 07.30 uur om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. De man reed met zijn auto over de Rijksweg A17 nabij de oprit Standdaarbuiten toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De man kwam met zijn personenauto in de berm terecht waarna hij door de berm via de parallelweg naast de snelweg op zijn kop in de sloot terecht. Passanten zagen het ongeluk gebeuren en hebben nog getracht het slachtoffer uit zijn voertuig te bevrijden. Dit lukte niet. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Aangezien in het begin niet duidelijk was hoeveel personen er in het voertuig hadden gezeten heeft de brandweer een nader onderzoek ingesteld. Met behulp van duikers werd de sloot afgezocht. Er is niemand meer aangetroffen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst