Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (07/05/05)

TILBURG, 7 mei 2005

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie hield vrijdag 6 mei omstreeks 18.15 uur in een woning aan de Obrechtstraat een 49-jarige Tilburgse aan wegens mishandeling en bedreiging. De vrouw had kort daarvoor ruzie gehad met haar partner, een 47-jarige man uit Tilburg, en hem daarbij onder andere in het gezicht gekrabd. Daarna had ze de man buiten gezet. De politiemensen probeerden te bemiddelen tussen het stel en gingen het gesprek met hen aan. Het gesprek liep echter al snel weer uit op ruzie, waarna de vrouw de man met een vuist op het hoofd sloeg. Ook bedreigde ze hem. Daarop heeft de politie de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw heeft de nacht in de cel doorgebracht en is zaterdag 7 mei, nadat ze een verklaring had afgelegd, op vrije voeten gesteld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie hield vrijdag 6 mei omstreeks 21.30 uur op de Gasthuisring een 23-jarige inwoner van Tilburg aan op verdenking van mishandeling en vernieling. De man had vrijdag ruzie gehad met zijn partner, een 35-jarige man uit Tilburg. Daarbij zou hij zijn partner hebben geslagen. Ook waren er diverse spullen vernield in de woning van het tweetal. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man veroorzaakt aanrijding, blijkt onder invloed en beledigt politieagent

TILBURG: De politie kreeg vrijdag 6 mei omstreeks 20.00 uur een melding van een aanrijding op de Spoorlaan. Een 39-jarige man uit Tilburg had op de Spoorlaan de auto van een 38-jarige man uit Duitsland afgesneden, waardoor een aanrijding ontstond. De auto van de Duitser raakte hierdoor beschadigd.
Ter plaatse vroeg een vrouwelijke agent de man uit Tilburg om zijn rijbewijs. Toen hij dit pakte, zag de agente dat de man onvast ter been was. Toen ze hem vroeg of hij gedronken had, schold hij haar uit. De vrouw besloot de man daarop aan te houden voor belediging van een ambtenaar in functie. De man bleef de agente uitschelden. Onderweg naar het bureau vernielde hij bovendien een stoeltje in de politieauto. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat de man inderdaad onder invloed van alcohol was. Zijn ademgehalte was 615 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De man moest daarop zijn rijbewijs inleveren.

Man aangehouden na bedreiging taxichauffeur

TILBURG: Een 24-jarige taxichauffeur uit Tilburg zag vrijdag 6 mei een man op de Spoorlaan ruzie maken met een vrouw. De taxichauffeur wilde de vrouw ten hulp komen, maar werd vervolgens zelf door de man bedreigd. De man trok daarbij een mes. De taxichauffeur ging weer in zijn taxi zitten en belde de politie. Die kon de man, een 40-jarige inwoner van Tilburg, even later op aanwijzing van de taxichauffeur aanhouden. De verdachte heeft de nacht in de cel doorgebracht en is zaterdag 7 mei nadat hij een verklaring had afgelegd weer op vrije voeten gesteld.

Man aangehouden na diefstal portemonnee

TILBURG: De politie hield in de nacht van vrijdag 6 mei op zaterdag 7 mei omstreeks 02.30 uur een 16-jarige jongen uit Tilburg aan op verdenking van diefstal van een portemonnee. De portemonnee was van een 16-jarige jongen uit Tilburg. Deze jongen wilde in een uitgaansgelegenheid aan de Heuvelring een spel spelen op een gokkast en had zijn portemonnee beet. Plotseling pakte de verdachte de portemonnee uit de handen van de jongen en ging ermee vandoor. De jongen kreeg zijn portemonnee even later wel weer terug, maar toen bleek er geld uit verdwenen te zijn. De politie kon op aanwijzing van het slachtoffer de verdachte aanhouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt op het Bart van Pelplein hield zaterdag 7 mei omstreeks 08.40 uur een 63-jarige vrouw uit Tilburg aan op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had geprobeerd diverse levensmiddelen, met een totale waarde van EUR 33,- weg te nemen. De vrouw is overgedragen aan de politie. Na verhoor is ze met een AU-dagvaarding heengezonden. Ze zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

TILBURG: De politie hield vrijdag 6 mei omstreeks 17.30 uur een 31-jarige man uit Tilburg aan. De man had kort daarvoor in de Goirkestraat een aanrijding veroorzaakt. Hij was met zijn auto tegen de achterkant van een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Tilburg, gereden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit de ademanalyse bleek dat het ademgehalte van de man 700 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Diverse inbraken

OISTERWIJK: Vrijdag 6 mei is tussen 15.30 uur en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Hertoginnelaan. Een ruit van de garage bleek te zijn vernield. Ook werd een tussendeur vernield om de woning te kunnen betreden. Uit de woning, die geheel was doorzocht, zijn onder andere sieraden weggenomen. De politie stelt een buurt- en een sporenonderzoek in.

OISTERWIJK: Vrijdag 6 mei omstreeks 22.00 uur bleek dat er was ingebroken in een praktijkruimte aan de Van Kemenadelaan. Er was een steen door de ruit gegooid. Uit het pand werd een computer weggenomen.

DIESSEN: Zaterdag 7 mei omstreeks 08.30 uur bleek dat er was ingebroken in een benzinepomp in de Julianastraat. Daarbij werd met name rookwaar weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak en doet onder andere een sporenonderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen