Ingezonden persbericht

Amsterdam, 13 april 2005

Met Hagar Peeters, Tommy Wieringa en wethouder Straat
Poëziemiddag vóór en dóór de Indische Buurt

Landelijk bekende dichters en buurtamateurs, jong talent en wijkoudsten. De eerste poëziemiddag voor en door de Indische Buurt, op zondagmiddag 8 mei, zal vermoedelijk net zo rijk en rafelig zijn als de buurt zelf.
Bekende dichters geven de aftrap, maar de middag is vooral ook bedoeld voor dichters uit de buurt zelf. De beste voordracht uit de buurt wordt beloond met publicatie in de TongTong en een prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis Straat, Zeeburg-wethouder Cultuur.
De poëziemiddag wordt georganiseerd door de Werkgroep Cultuur Indische Buurt, bekend van de succesvolle kunst- en cultuurroute 'Loop naar de kunst!' van vorig jaar. De buurt kent meer kunstenaars en dichters dan je zou denken, aldus de werkgroep, die de middag het thema 'Rafelranden' heeft meegegeven. Rafelranden van de geest, van de stad. 'Daar broeit het verlangen, giert het nieuws, boert de poëzie', aldus de werkgroep.

Ritmische poëzie
Een stemmig decor kortom voor de beeldende en ritmische poëzie van Hagar Peeters, waarin verwondering een belangrijk element is. Deze middag zal ze onder andere voorlezen uit haar nieuwe bundel Nachtzwemmen. Onlangs ontving ze de J.C. Bloemprijs voor haar bundel Koffers Zeelucht. Ook zal optreden de meeslepende dichter-verteller uit Weesp Tommy Wieringa, bekend van zijn vrijdagcolumn in Spits, maar vooral van zijn alom bejubelde roman Joe Speedboot, waarvan onlangs de tweede druk verscheen.

De middag begint om 14.00 uur, in het theater van Cultuurpand Nowhere, Madurastraat 90. De entree bedraagt ¤ 2,- incl. een consumptie.
De poëziemiddag wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Zeeburg. De Werkgroep Cultuur Indische Buurt is een initiatief van bewoners die de creatieve krachten van de buurt willen wekken, samenbrengen en wakkerhouden.

Geef je op!

Voor de poëziemiddag op 8 mei a.s. is nog ruimte voor deelnemers uit de buurt. Wie maximaal vijf minuten uit eigen werk wil voordragen, kan zich opgeven door een mailtje te sturen o.v.v. 'POËZIE' naar ibcultuur@hotmail.com. Op basis van de inzendingen stelt de Werkgroep het programma samen. Niet-Nederlandstalige inzendingen zijn hartelijk welkom met bijgeleverde vertaling. Inschrijven kan nog tot begin mei. Zet in het mailtje ook naam, adres, telefoonnummer en voeg twee gedichten bij.

---