Nighttown Rotterdam

ZO 08.05 THE DEARS + support act The Autums (G)
(C) = Café (T) = Theater (B) = Basement (G) = Grote zaal

In november vorig jaar stonden ze nog als Groeibriljant in het theaterzaaltje van Nighttown. Daarna stonden de Canadezen in het voorprogramma van Snow Patrol in Paradiso, in Vera en in de Melkweg. Nu dus weer terug naar de plek waar het allemaal voor ze begon in Nederland: Nighttown op 8 mei. En dit keer zijn ze rijp voor de grote zaal! Bewijs voldoende dat The Dears de naam Groeibriljant meer dan waard is.

Het echte verhaal van The Dears begint in april 2000. Toen stond Murray Lightblum op het podium van Lee's Palace in Toronto. Hij werd daar begeleid door een gloednieuwe band. The Dears waren geboren. No Cities Left is het eerste resultaat van jaren hard werken en dat het een meer dan fantastische band is, wordt alleen al door de nominatie voor Best New Group voor de Juno Awards in Canada bewezen.

Iedereen die The Dears hoort is enthousiast en noemt referenties als: Belle & Sebastian, David Bowie, maar vooral The Smiths. Prachtige melodietjes afgewisseld met compleet 'weirde' klanken. Gedreven tot op het bot. Wonderschoon en volgens het Nighttown programma team Ă©Ă©n van de grote beloftes voor de toekomst.

OOR: "...trefwoorden: allure, groots, theatraal, mysterieus, klasseplaat.”

ZO 08.05 THE DEARS + support act
Zaal open: 20.00 uur
Aanvang support: 21.00 uur
EUR 12,50 ex. lidmaatschap + voorverkoopkosten
Voorverkoop bij Ticket Service, Plato, Velvet, Plaatboef

www.nighttown.nl / www.thedears.org