Universiteit van Amsterdam

Bijbelse personages in de koran

Godvergeten?-lezingen


zondag 8 mei 15.00 - 17.30 uur
In de laatste Godvergeten?-lezingen van de reeks spreekt Ruud Peters - bijzonder hoogleraar Recht van de islam en het Midden-Oosten aan de UvA - over bijbelse personages in de koran. De koran bevat veel verhalen die teruggaan tot bijbelse voorbeelden, maar waarin de hoofdpersonen andere rollen vertolken: de koran heeft de verhalen aangepast om een eigen boodschap te verduidelijken en overtuigender te maken. Verder spreekt publicist Nicolaas Matsier over de mythe van de kinderen van de bijbelse aartsvader Jacob, die aan de basis zouden staan van het twaalfstammenrijk uit het Oude Testament. De mythe zou verklaren waarom Israël er uitziet zoals het er nu uitziet.

De lezingen zijn onderdeel van een reeks van drie bijeenkomsten waarin onder andere de veranderlijkheid van de godsbeelden centraal staat. Iedere bijeenkomst kent twee lezingen van een half uur, waarna er gelegenheid is tot discussie. Godvergeten? wordt georganiseerd door de Faculteit der Geesteswetenschapppen (FGw) van de UvA, in samenwerking met De Rode Hoed.


Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam.

Toegang: ¬ 8,-. (reserveren dringend aanbevolen)

Voor meer informatie en reserveringen: afdeling Contractonderwijs (FGw), telefoon: 020-525 3670,

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.