Gemeente Apeldoorn

Vele hoogwaardigheidsbekleders tijdens defilé op 8 mei
---

Dit is een persbericht van de Stichting Bevrijding '45
---

Zondag 8 mei komen niet alleen 1.500 veteranen naar Apeldoorn, tevens zullen die dag talrijke hoogwaardigheidsbekleders het nationaal defilé bijwonen. Naast de aanwezigheid van H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden en haar echtgenoot mr. Pieter van Vollenhoven hebben ook de premier van Canada, Paul Martin en de minister van Veteranenzaken, mevrouw Albina Guanieri toegezegd naar Apeldoorn te zullen komen. Al deze genodigden zullen plaatsnemen op de speciale tribune tegenover de Grote Kerk. Het defilé wordt afgenomen door H.K.H. prinses Margriet.

Dit jaar is het de laatste keer dat zon grote groep veteranen meeloopt in het nationaal defilé. Aan dit defilé zullen 1.500 oud-strijders deelnemen uit onder andere Canada, de Verenigde Staten, Polen en Engeland.

Accreditatieregeling
De komst van de vele hoogwaardigheidsbekleders heeft mede te maken met het feit dat dit jaar voor de laatste keer zon grote groep veteranen naar Apeldoorn komt. In verband met de komst van de vips hebben de Rijksvoorlichtingsdienst, de Canadese ambassade en de Stichting Bevrijding 45 besloten tot een accreditatieregeling. Indien u zich nog niet geaccrediteerd heeft voor het defilé dan vragen wij u per omgaande bijgaand formulier ingevuld aan ons terug te sturen.

Website
De Stichting Bevrijding 45 organiseert naast het defilé nog vele andere activiteiten die Apeldoorners moeten doen beseffen dat zij al 60 jaar in vrijheid leven. Het complete overzicht van de activiteiten, achtergrondinformatie en vele andere interessante wetenswaardigheden kunt u vinden op de website van de Stichting Bevrijding 45: www.apeldoorn-canada.com.

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-apr-2005 02:26