Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

persbericht

Nummer:
17

Directie:
voorlichting

28-04-2005

Status:
informatie

Minister Van der Hoeven bezoekt Aruba en de Nederlandse Antillen

Minister Van der Hoeven brengt van 8 tot 11 mei een werkbezoek aan Aruba en de Nederlandse Antillen (Curaçao). Zij neemt deel aan het tweejaarlijkse overleg tussen Aruba, de Nederlandse Antillen en Nederland over onderwijsinhoudelijke onderwerpen in het Koninkrijk. Twee belangrijke agendapunten zijn de samenwerking op het terrein van hoger onderwijs en het zogenoemde KANS-programma. Aruba is dit jaar gastheer van dit overleg.
Het KANS-programma (Koninkrijk der Nederlanden, Algemeen programma voor Nauwe samenwerking tussen Scholen) is een samenwerkingsprogramma tussen scholen van primair en voortgezet onderwijs uit de drie rijksdelen. De hoofddoelstelling van het programma is een bijdrage te leveren aan de innovatie en kwaliteit van het onderwijs op de deelnemende scholen door te profiteren van de ervaringen in andere rijksdelen. Voorts wil het programma het interculturele karakter van het onderwijs op de deelnemende scholen versterken. Het gebruik van ict om blijvende contacten te onderhouden tussen ver van elkaar gelegen scholen speelt daarbij een belangrijke rol. KANS voorziet niet in een uitwisseling van leerlingen. Aan het programma kunnen maximaal 60 scholen per jaar deelnemen. Alles bij elkaar opgeteld hebben de drie rijksdelen voor dit project de komende jaren (2006-2010) ruim 1 miljoen euro uitgetrokken.

Dinsdag 10 mei bezoekt minister Van der Hoeven Curaçao, waar ze onder andere zal spreken met gouverneur mr. F.M. Goedgedrag, de minister van Onderwijs en Cultuur mevrouw M.D. Silberie en de Gedeputeerde van onderwijs en cultuur voor het eilandgebied Curacao de heer E.A. Cova. Verder staan op woensdag 11 mei bezoeken op het programma aan diverse onderwijsinstellingen.

28-04-2005
Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag
T: 070 412 34 56
F: 070 412 34 50
E: ocwinfo@postbus51.nl