Gemeente Enschede

Sportieve activiteiten voor publiek tijdens de Marathon

dinsdag 03-05-2005

Ter gelegenheid van de ING Marathon van a.s. zondag 8 mei wordt langs de route een aantal sportieve evenementen georganiseerd voor jong en oud publiek.

Op de parkeerplaats van het voormalige benzinestation aan de Wesselernering naast het Winkelcentrum wordt tussen 12.00 en 16.00 uur voor alle bewoners van de Wesselerbrink een grote Vrijmarkt gehouden. Kinderen gaan voor, maar ook volwassenen zijn van harte welkom. Belangstellenden moeten zich opgeven bij de speeltuin Tuindorp of de speeltuin Het Polböske.

Op het podium bij dezelfde locatie worden de hele middag dansdemonstraties gegeven. Liefhebbers van showdance en breakdance komen er aan hun trekken. Op het grasveld tegenover dit podium staat een grote stormbaan. Speciaal voor de kleintjes zijn er verschillende kraampjes ingericht; hier kunnen de kinderen bijvoorbeeld geschminkt worden.

Een tweede podium staat opgesteld aan de Broekheurnerring, ter hoogte van het pannenkoekenhuis. Hier gaat de jaarlijkse kidsrun over 1000 meter van start. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich bij de ING bank aan de Broekheurnerring opgeven. Alle deelnemers ontvangen een medaille. Op het podium worden line dance demonstraties gehouden. Iets verder op, bij het 35 km punt, staat een Kop van Jut opgesteld. Hier kunnen toeschouwers hun conditie en sportieve prestaties meten.


---