Digitale Gemeente Houten

Boom Beusichemseweg door verplaatsen bijna dood

zaterdag 7 mei 2005 - Door: Frank Magdelyns

Deze boom langs de voormalige Beusichemseweg (Kniphoek) lijkt op sterven na dood. Volgens een boomdeskundige is de boom binnenkort brandhout, indien de komende twee weken geen verschijnselen van leven te zien zijn.

De boom was tot anderhalf jaar terug een markant herkenningspunt in Houten-Zuid. Maar voor de komst van een fietspad moest de boom tien meter worden verplaatst. Dit tot grote ergernis van bewoners uit Houten-Zuid. Zo leek het handiger het fietspad om de boom heen te leiden. Hierdoor zou tevens de snelheid uit het fietspad worden gehaald en werden drempels voorkomen.

De gemeente Houten besliste echter anders. Het fietspad krijgt een kaarsrechte lijn van Castellum naar het plan De Kniphoek en de boom moest opschuiven. Maar wat op de tekentafel uitermate simpel leek, bleek in november 2003 toch lastiger. Verschillende ooggetuigen meldden die dag aan de redactie van deze website hoe de boom met de grootste moeite werd verplaatst.

In de dagen na de verplaatsing bleek dat de boom die de zwaarste stormen had overleefd, met kabels moest worden vastgezet zodat ze niet omviel. Uiteindelijk lijken alle kosten en moeite voor niets geweest. De verwachting van de boomdeskundige is dat wanneer de gemeente Houten ontdekt dat het verplaatsen van de boom een slecht plan was, deze wordt gerooid.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).