Politie Groningen

Persberichten zondag 8 mei 2005

Provincie Groningen 08-05-2005 -

Groningen: politie houdt wildplasser aan
In de Gelkingestraat in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 31-jarige man uit Groningen aangehouden. De man stond tegen een gevel te plassen en werd daar op aangesproken door surveillerende politiemensen. Hij weigerde zijn naam op te geven en kon geen identiteitsbewijs tonen. Hij werd daarop aangehouden. De man verzette zich hevig en kon na een korte worsteling worden overmeesterd. Hij is meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt voor wildplassen en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs. De man bleek nog een geldboete van ruim 140 euro op te hebben staan. Na die te hebben betaald is de man heengezonden.

Groningen: man steelt terrasmeubilair
Politiemensen zagen zaterdagnacht aan het Schuitendiep een man lopen die een terrastafel meezeulde. Bij het zien van de politieauto gooide de man de tafel weg en ging er vandoor. Hij kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. De man bleek de tafel te hebben gestolen bij het Pannenkoekschip. Bij onderzoek bleek hij inmiddels ook al twee terrasstoelen vanaf dezelfde plek te hebben meegenomen. De spullen werden bij de verdachte thuis aangetroffen en zijn weer terug waar ze horen. Tegen de Groninger is proces-verbaal opgemaakt. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: aanhouding na ruzie in café
Een 23-jarige man uit Groningen en een 19-jarige man uit Peize kregen het zaterdagnacht om onbekende reden aan de stok met andere bezoeker in een café aan de Peperstraat in Groningen. De verdachte verliet na de schermutselingen de kroeg en verdween in een andere gelegenheid. Daar werd hij, een 20-jarige inwoner van Rijnsburg, aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Eén van de slachtoffers (23) moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. Hij liep vermoedelijk een gebroken neus op.

Groningen: wildplasser geeft valse naam op
De politie heeft zaterdagnacht aan de Grote Markt in Groningen een 21-jarige man uit Leiden aangehouden. De man stond tegen een lantaarnpaal te plassen kreeg daarvoor een bekeuring. Hij gaf echter een valse naam op en verklaarde zich niet te kunnen legitimeren. Hij werd aangehouden en meegenomen. Na verhoor is de verdachte een heengezonden met bekeuringen voor wildplassen, opgeven van een valse naam en zich niet kunnen (willen) legitimeren.

Groningen: politie houdt verdachte van mishandeling aan Na een vechtpartij heeft de politie zaterdagnacht in de Poelestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling. Hij raakte samen met een kompaan betrokken bij een vechtpartij. Het slachtoffer van deze ruzie, een 23-jarige man uit Groningen, werd op de grond gegooid en door de verdachte in het gezicht getrapt. Beelden van de beveiligingscameras bevestigen het verhaal van de benadeelde. Die moest voor behandeling worden overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en (hard)drugs. De tweede verdachte werd niet (meer) aangetroffen. Nader onderzoek volgt.

Groningen: ongewenste vreemdeling aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht aan het Koude Gat in Groningen een 22-jarige man uit Burundi aangehouden. De man werd door surveillerende agenten aangetroffen in een portiek. Hij bleek in het bezit te zijn van softdrugs en kon geen legitimatiebewijs tonen. Bij onderzoek bleek de man als ongewenste vreemdeling te boek te staan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Hij wordt tevens verdacht van enkele strafbare feiten waaronder diefstal. De man is ingesloten.

Groningen: bestuurder onder invloed
Aan de Eikenlaan in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 39-jarige automobilist uit Kloosterburen aangehouden wegens rijden onder invloed. De auto van de verdachte miste een voorbumper en in verband daarmee stelden agenten een onderzoek in. Daarbij bleek de bestuurder te hebben gedronken. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse en die wees 1.3 promille uit. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Beneluxweg in Groningen is zaterdagmorgen een 34-jarige automobilist uit Groningen gewond geraakt. De man reed in zijn auto in de richting van de Beneluxbrug en kreeg op de kruising met de Akeleiweg geen voorrang van een hem tegemoetkomende auto, die vanaf de Beneluxweg links af de Akeleiweg in wilde rijden. De bestuurder van deze auto, een 28-jarige man uit Groningen is vermoedelijk door een rood verkeerslicht gereden. Het slachtoffer is met nek- en schouderletsel naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos zijn door een berger afgevoerd.

Groningen: man aangehouden wegens bedreiging
In een elektronicazaak aan de Westerhaven heeft de politie zaterdagmiddag een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd door personeel betrapt bij diefstal en kreeg een
verblijfsontzegging. Hij bedreigde daarbij het personeel onophoudelijk met de dood. Ook nadat hij door gewaarschuwde politieagenten was aangehouden uitte de verdachte bedreigingen in de richting van het personeel. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Winschoten: politie houdt zwaar beschonken automobiliste aan Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagmorgen aan de Bovenburen in Winschoten een 57-jarige automobiliste uit die plaats aangehouden. De vrouw reed hevig slingerend in de richting van de Jachtlaan en toen ze door de politie werd staande gehouden kon ze nauwelijks uit haar auto komen. De vrouw had moeite om te blijven staan en bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Ze werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 2.7 promille uitwees. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van 15 uur heengezonden. Haar rijbewijs is door de politie ingenomen.

Veendam: verloren medicijnen terecht
De medicijnen die vrijdagmiddag door een 56-jarige vrouw werden verloren in het centrum van Veendam zijn terecht. De tas met daarin de pillen werd zaterdagmiddag gevonden. De eigenaresse heeft haar medicamenten inmiddels terug.

Stadskanaal: automobiliste onder invloed
De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat in Stadskanaal een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw reed in haar auto en bij een routinecontrole bleek ze te veel drank op te hebben. Ze werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.95 promille uitwees. De vrouw is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur heengezonden. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Midwolda: politie houdt verdachten mishandeling aan
De politie heeft zaterdagavond bij een woning aan de Dr. Oortwijn Botjeslaan in Midwolda een 22-jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden uit Scheemda aangehouden. Beide verdachte kregen onenigheid met de bewoonster van het pand aan de Botjeslaan over het uitlenen van spullen. Beide Scheemders meldden zich bij de woning maar werden niet toegelaten. Om toch binnen te komen vernielden ze een ruitje van de voordeur. Zich liepen vervolgens de woning binnen en gingen de bewoonster (22) te lijf. Het slachtoffer werd tegen het hoofd geslagen. Ze kon door een buurman, die op het lawaai was afgekomen, worden ontzet. Beide verdachten zijn door de politie meegenomen naar het bureau. Ze zijn ingesloten. Het slachtoffer liep licht hoofdletsel op en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Zevenhuizen: jongen aangehouden na vernieling ruit
Een 15-jarige jongeman uit Tolbert is zaterdagnacht door de politie aangehouden aan het Hoofddiep in Zevenhuizen. De knaap had een disco bezocht en sloeg, naar zijn zeggen voor de lol en om de bewoners te wekken, een ruit van een huis in. De verdachte kon op aanwijzing van een getuige worden opgepakt en is meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.