Politie Gelderland-Midden

Arnhem - moeder aangehouden na bedreigen dochter met mes
Publicatiedatum: 08-05-2005

In een woning in de Arnhemse wijk Geitenkamp heeft de politie zaterdagavond een 43-jarige Arnhemse aangehouden op verdenking van bedreiging. De vrouw zou haar vijftienjarige dochter met een mes hebben bedreigd. Een vijftienjarige vriendin had daarbij lichte verwondingen opgelopen nadat zij met een kapotgeslagen glas zou zijn bedreigd. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze tumult in de woning hadden gehoord. Agenten troffen de vrouw in de woning aan; ze bleek onder invloed van alcohol. Aan de hand van de verklaringen van de slachtoffers en getuigen werd de Arnhemse aangehouden. Volgens hen was er ruzie ontstaan over geld. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer ingerekend na inbraak

Publicatiedatum: 08-05-2005

Een 46-jarige inwoner van Arnhem is zaterdagochtend door de politie in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van inbraak. De man werd kort na een melding van een inbraak in een pand aan de Vijfzinnenstraat aangetroffen. Omstreeks vijf uur kwam bij de politie de melding binnen dat getuigen hadden gezien dat er bij het pand werd ingebroken. Agenten zagen kort daarop de Arnhemmer wegrijden op een brommer met een pak. Bij het zien van de agenten gooide de bromfietser het pak van zich af en probeerde te vluchten. Op de Coehoornstraat kon de man worden klemgereden en aangehouden. Later bleek dat er bij het bewuste pand een ruit vernield was. De verdachte Arnhemmer is voor onderzoek ingesloten. In het pak bleek een computerkast te zitten, die naar later bleek uit het gebouw gestolen was. Door de eigenaar is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na uitgaansgeweld

Publicatiedatum: 08-05-2005

De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vijf personen aangehouden na uitgaansgeweld in de binnenstad. Op de Korenmarkt werd rond half één een 24-jarige Arnhemmer aangehouden wegens openbare dronkenschap en het niet voldoen aan een door de politie gegeven bevel. Agenten waren kort tevoren naar een van de horecazaken geroepen in verband met een vechtpartij die inmiddels door portiers gesust zou zijn. Voor de deur van de zaak troffen de agenten de 24-jarige Arnhemmer aan. De man bleek dronken en bleef voor de zaak staan schreeuwen. Pogingen om de man tot rust te krijgen hadden geen effect, waarop de man bevolen werd te vertrekken. Ook daaraan werd geen gevolg gegeven, waarop de Arnhemmer werd aangehouden. Rond twee uur hielden agenten wederom op de Korenmarkt een 32-jarige man uit Westervoort en een 34-jarige Arnhemmer aan. Beiden hadden geweigerd zich te verwijderen nadat hen dit door de politie bevolen was. Dit naar aanleiding van onenigheid voor de deur van een van de uitgaansgelegenheden. De Arnhemmer zou daarbij het personeel van de zaak ook hebben bedreigd. Twee Arnhemmers van 28 en 33 jaar werden omstreeks vier uur in de ochtend aangehouden nadat ze personeel van een uitgaansgelegenheid aan het Jansplein zou hebben bedreigd met de dood.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 08-05-2005

Drie bestuurders zijn het afgelopen weekend hun rijbewijs kwijtgeraakt nadat ze door de politie in Arnhem waren betrapt op het rijden onder invloed. Een 34-jarige Arnhemmer liep in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen de lamp in de Arnhemse wijk De Laar. De man trok rond twee uur 's nachts de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid over de Batavierenweg reed. Agenten zetten de achtervolging in en wisten de man op de Mierlostraat tot staan te brengen. Zijn alcoholpromillage bleek later bijna driemaal zoveel als toegestaan (1,52 promille). Bij de Arnhemmer werd ook een geringe hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Diezelfde nacht werd op de Volkerakstraat een 48-jarige Arnhemmer met teveel drank op achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Bij de man werd een promillage gemeten van ruim driemaal zoveel als is toegestaan (1,67 promille). Een 52-jarige Arnhemse bromfietser werd zaterdagochtend op de Vosdijk betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek rond half vijf rond te rijden met ruim twee promille (ruim vier maal zoveel als is toegestaan). Naast een proces-verbaal moesten de drie hun rijbewijs inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het document.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---