1e persbericht van zondag 8 mei 2005

Eindhoven 08-05-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding dronken bestuurder die aanrijding veroorzaakte

Een 44-jarige autobestuurder uit Eindhoven is zaterdagavond om 21.00 uur in zijn woning aan de Donk aangehouden. Kort daarvoor botste hij in de Tongelresestraat tegen een andere personenauto. Nadat de verdachte de schade aan zijn auto inspecteerde stapte hij weer in zijn voertuig en reed weg. De personen van de andere auto alarmeerden daarop de politie. Die troffen de man even later aan in zijn woning. Een ademanalyse wees uit dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van 1,8 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Computers gestolen uit bedrijfspand

In een bedrijfspand aan de Europaweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag bij een inbraak 2 computers gestolen. Een deur aan de zijkant van het pand stond open.

Bergeijk: Auto gestolen

Zondagochtend is tussen 5.10 en 5.20 uur een personenauto gestolen die geparkeerd stond op de oprit van een woning aan de Broekstraat. Door een keukenraam open te breken wist de dader de woning binnen te dringen en de autosleutels weg te nemen. Er is ook een portemonnee gestolen. De gestolen auto is een zwarte Mercedes Benz, type ML270 met kenteken 95-JD-XK.

Beek en Donk: Gewonde bij botsing tussen twee autos

Een 52-jarige autobestuurster uit Helmond raakte zaterdagmiddag omstreeks 14.30 uur gewond. Het ongeval gebeurde op de kruising Herendijk-Zwinkelweg. Komende uit de richting Beek en Donk gaf een 71-jarige autobestuurder uit Eindhoven geen voorrang aan het slachtoffer toen hij vanaf de Herendijk, linksaf de Zwinkelweg wilde indraaien. De hem tegemoet rijdende automobiliste botste vervolgens tegen hem op. Zij is met letsel aan hoofd, nek en knie overgebracht naar het Elkerliek-ziekenhuis in Helmond.

Hapert: Beschonken bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Een 22-jarige autobestuurder uit Hapert werd zondagochtend omstreeks 2.15 uur

aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,35 gemeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.