Politie Flevoland

Alcoholcontrole

Almere 08-05-2005 - Bij een alcoholcontrole in Almere Stad-West zijn vrijdagnacht twee automobilisten aangehouden die onder invloed verkeerden. Een 50-jarige automobilist uit Almere werd aangehouden op de Omroepweg. Hij had een promillage van ruim 1.5 en moest eveneens zijn rijbewijs inleveren.

Op de Audioweg werd het rijbewijs van een 40-jarige Lelystedeling ingevorderd wegens zijn promillage van bijna 1.4. In totaal moesten bij de alcoholcontrole ter hoogte van het benzinestation op de Omroepweg 307 mensen blazen. Een automobilist weigerde te blazen en kreeg alsnog een proces-verbaal.
Eerder die nacht moest een 41-jarige automobilist uit Amsterdam zijn rijbewijs inleveren na rijden onder invloed. Een getuige werd op de A6 ter hoogte van Almere Haven ingehaald door zijn bestelbus en zag hem slingerend over de snelweg rijden. Hij waarschuwde de politie en bleef de man volgen, waarna de Amsterdammer in de Mahoniestraat werd aangehouden. Hij had een promillage van bijna 1.5 en raakte zijn rijbewijs kwijt.