Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 mei 2005

Jan Camphuis: 053-4555588

Rijden onder invloed

2.04 promille, rijbewijs van automobilist ingevorderd

Daarle

Bij controle van een 53 jr. automobilist uit Ambt Delden zaterdagmiddag 7 mei om ongeveer 16.50 uur op de Wierdenseweg in Daarle, bleek deze behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.04 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt tegen de 53 jr. opgemaakt. (05-056114)

Buurman bedreigt buurman

Lawaaioverlast lijdt tot bedreiging met mes

Rijssen

Zaterdagmiddag 7 mei omstreeks 17.55 uur worden er moeilijkheden gemeld op de Jacob Reviusstraat in Rijssen. Ter plaatse blijkt dat een 36 jr. bewoner van die straat een 30 jr. buurman met een mes heeft bedreigd. Aanleiding van het geheel zou lawaaioverlast, het slaan met deuren, zijn geweest. In eerste instantie zijn beiden meegenomen naar het bureau om ieders aandeel te onderzoeken. Aan het bureau bleek dat de 30 jr. weer naar huis kon en werd de 36 jr. aangehouden en voor het bedreigen met een mes in verzekering gesteld en opgesloten. (05-056133)

Aanhouding na vernieling

Man gaat door het lint en trapt tegen auto's en vernielt een bloempot

Almelo

Zaterdagavond 7 mei omstreeks 23.05 uur wordt gemeld dat er problemen zijn aan de Vijverhof in Almelo. Blijkt dat een 24 jr. Almeloer uit frustratie tegen twee auto's had getrapt en een bloempot had vernield. Aanleiding hiervoor was gelegen in het feit dat hij een woordenwisseling had gehad met een aantal personen. Waar deze woordenwisseling over is gegaan is onduidelijk gebleven. Wel werd duidelijk dat de 24 jr. gefrustreerd was geworden en daarom tegen de auto's had getrapt en de bloempot had vernield. Hij was nog ter plaatse en werd aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de zondag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-056200)

Jongeren plegen vernielingen

Vijf personen aangehouden na onderzoek i.v.m. vernielingen in hal van zorgcentrum

Almelo

Zondagmorgen 8 mei om ongeveer 04.35 uur wordt gemeld dat er op dat moment door een groep jongeren vernielingen worden aangericht in de hal van een zorgcentrum aan de Roskamstraat in Almelo. O.a. waren planten uit bloembakken getrokken en vernield. Een getuige had vijf jongens weg zien rennen. Een onderzoek werd gestart en naar aanleiding hiervan zijn vijf Almelose jongeren in de leeftijd tussen de 16 en 21 jr. aangehouden. De oudste is direct na het plegen van de vernielingen van huis opgehaald en aangehouden. Een van de politiemensen had hem op de beelden van de bewakingscamera in het zorgcentrum herkend. In de loop van de morgen zijn ook de andere vier thuis opgehaald, aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. Dit onderzoek zal ieders aandeel in het geheel moeten uitwijzen en daarna zal er met justitie worden overlegd wat er met de vijf moet gebeuren. (05-056288)

Winkeldieven aangehouden

Twee mannen aangehouden in het bezit van zogenaamde gaptassen

Enschede

Zaterdagmiddag 7 mei om ongeveer 16.20 uur werd doorgegeven dat twee mannen zich vervelend gedroegen in een winkel op het H.J. van Heekplein in Enschede. Toen politiemensen poolshoogte gingen nemen zagen ze de twee staan die bij het zien van de politiemensen direct uit elkaar gingen. Een van de twee ging in een lange rij bij de kassa staan en de tweede probeerde naar buiten te komen. Deze laatste werd tegengehouden en aangesproken. Om zijn schouder droeg hij, een 28 jr. man uit Ter Apel, een schoudertas, die bij controle geprepareerd bleek te zijn en wel dusdanig dat alarmpoortjes in winkels niet af zouden gaan. In de tas zaten diverse goederen die dus vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. De 29 jr. werd aangehouden waarop ook de andere man, een 33 jr. Zwollenaar, werd aangesproken en werd meegenomen naar het bureau. In eerste instantie ontkenden de twee elkaar te kennen, maar bij de fouillering kwamen wel goederen boven water die de een van de ander bij zich had, zoals een kentekenbewijs van een auto en een sleutel van dezelfde auto. Deze auto werd aangetroffen in de garage onder het van Heekplein en in de auto werd een tweede zogenaamde gaptas gevonden. De twee mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (05-056091)

Aanhouding na poging doodslag / zware mishandeling

Man aangehouden die medewerker horecagelegenheid poogt te slaan met paal

Enschede

Zondagmorgen 8 mei om ongeveer 03.00 uur werd een 25 jr. Enschedeër door een medewerker van een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede naar buiten gewerkt. Dit omdat de man in de zaak personeel en met name vrouwelijke klanten lastig viel. Buiten greep de 25 jr. een paal en probeerde daarmee de 28 jr. medewerker te slaan. Deze kon door een zogenaamde afweertrap erger voorkomen. De 25 jr. is ter plaatse door de politiemensen overgenomen en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. Met justitie zal na de aangifte worden overlegd wat er met de verdachte moet gebeuren. De 28 jr. doet in de loop van zondag de 8e mei aangifte. (05-056251)

Aanhoudingen na vechtpartij

Twee personen aangehouden die iemand anders met ketting geslagen zouden hebben

Enschede

Zondagmorgen 8 mei om ongeveer 04.00 uur werd een vechtpartij gemeld tussen een aantal personen op de Minkgaarde - Noorderhagen in Enschede. Een groep van ongeveer 15 personen, verdeeld over twee groepen, waren met elkaar op de vuist gegaan. De politiemensen wisten de groepen te scheiden en het verdere geweld te doen stoppen. Niet echt werd er duidelijk wat er is gebeurd en waarom de vechtpartij plaats vond. Mogelijk is e.e.a. gelegen in het feit dat de vriendin van een van de later aangehouden personen door iemand uit de andere groep werd geslagen. Twee personen werden daarop op aanwijzen van diverse getuigen aangehouden, zij zouden o.a. een 28 jr. Hengeloër met een ketting hebben geslagen. Deze twee, Enschedeers van 17 en 18 jr., werden overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de zondag zijn beiden afgehoord en heengezonden. (05-056268)

Aanhouding na belediging

Man aangehouden na belediging van politiemensen

Enschede

Tijdens de in het hierboven vermeld bericht met betrekking tot de vechtpartij op de Minkgaarde - Noorderhagen in Enschede, vond een 26 jr. man uit Borne het nodig de politiemensen die hun werk daar deden uit te schelden en te beledigen. Ook hij werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. Zondagmorgen is hij met een bekeuring, door justitie opgelegd, van 220 euro weer heengezonden. (05-056267)

Onder invloed tegen boom

Automobilist rijdt tegen boom en lichtmast en is onder invloed van de nodige alcohol

Hertme

Zaterdagavond 7 mei vond om ongeveer 18.45 uur op de Weerselosestraat in Hertme een aanrijding plaats. Een 46 jr. automobilist uit Borne kwam in een bocht in de slip, schampte een boom en reed een lichtmast omver. Hij bleek behoorlijk aan bachus te hebben geofferd en werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1,7 promille en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-056145)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden die portier van horecagelegenheid slaat

Hengelo

Zondagmorgen 8 mei omstreeks 05.45 zagen surveillerende politiemensen een opstootje voor een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo. Een van de portiers van de gelegenheid werd daarbij door een man een aantal keren in zijn gezicht geslagen. Deze was het er blijkbaar niet mee eens dat hij de zaak moest verlaten. De man, een 22 jr. Enschedeër werd daarop door de politiemensen aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij is opgesloten. In de loop van de zondag is de 22 jr. in verzekering gesteld en hij zal maandag de 9e mei bij justitie worden voorgeleid in verband met het feit dat hij als recidivist met betrekking tot geweldsmisdrijven te boek staat. (05-056294)

Aangehouden na belediging

Man maakt politiemensen o.a. uit voor racisten bij aanhouding van iemand anders

Hengelo

Bij de hierboven omschreven aanhouding van een 22 jr. Enschedeër die een portier van een horecagelegenheid had mishandeld, vond een 18 jr. Hengeloër het nodig de politiemensen te beledigen. Ook hij werd aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de zondag is hij afgehoord en met een door justitie opgelegde bekeuring van 220 euro weer weggestuurd.
(05-056295)

---- --