Persberichten zondag 8 mei

's-Hertogenbosch 08-05-2005

MAN SLAAT VRIEND EX-VRIENDIN

Rosmalen
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige Bosschenaar aangehouden in een woning in Rosmalen. De man had aangebeld bij de woning waar zijn ex-vriendin woont en haar nieuwe vriend, een 42-jarige inwoner van Rosmalen, een klap in zijn gezicht gegeven en vervolgens het huis uit gegooid. De gewaarschuwde politie kon de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten.

OSSENAAR KAN NIET BETALEN

Oss
Zaterdagavond heeft de politie een 32-jarige Ossenaar aangehouden in zijn woning. De man moest nog 1008 aan boetes betalen. Hij kon dit echter niet betalen en daarop werd hij aangehouden. Hij is voor 15 dagen als vervangende hechtenis achter de dikke deur gezet.

HUISELIJK GEWELD

Boxmeer
Een 16-jarige inwoner van Boxmeer is zaterdagmiddag door de politie aangehouden in de woning van zijn vader. De jongen wordt er van verdacht zijn 42-jarige vader geslagen te hebben in de woning. Hij is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld.

MANNEN MET ELKAAR OP DE VUIST

Uden
De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen, een 33-jarige Udenaar en een 25-jarige Ossenaar, aangehouden op de Sint Janstraat in Uden. De mannen waren met elkaar op de vuist gegaan, vermoedelijk omdat ze een conflict hadden over een parkeersituatie. De mannen zijn gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

WONINGINBREKER OP HETERDAAD BETRAPT

Rosmalen
Dankzij oplettende burgers heeft de politie zaterdagavond een 38-jarige Bosschenaar op heterdaad aan kunnen houden bij een woninginbraak. Bewoners van de Oranjestraat hoorden glasgerinkel in een woning bij hen in de straat en waarschuwden de politie. In de bewuste woning bevond zich de verdachte. Hij wilde woning echter niet uit komen. Toen een politiehond zich flink liet horen, koos de verdachte eieren voor zijn geld en kwam hij de woning uit. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Berlicum
De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige inwoner van Berlicum aangehouden in zijn ouderlijke woning. De jongen had die avond zijn 50-jarige moeder geschopt en bedreigd. Hij is inverzekeringgesteld.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEROVING

s-Hertogenbosch
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie met behulp van een aantal getuigen een 33-jarige Bosschenaar aangehouden die er van verdacht wordt een 39-jarige Bossche die nacht beroofd te hebben van haar tas. Het slachtoffer belde de politie omdat ze op de Berenwoutstraat beroofd was van haar tas. Enkele getuigen vonden op de Van Der Does de Willeboissingel enkele pasjes die van het slachtoffer waren. Toen de politie even later samen met slachtoffer zochten naar nog meer spullen, zagen zij de verdachte lopen. Hij liep hard weg, maar getuigen zagen hem even verder wederom lopen. De man had zich daarna verscholen in de struiken in de Koningsweg. Daar kon hij worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW KRIJGT KLAPPEN

Grave
Een 38-jarige vrouw uit Grave heeft zaterdagmiddag op de Essinklaan in haar woonplaats klappen gekregen van een 43-jarige Bossche. De Bossche is aangehouden. Het slachtoffer had het idee dat de Bossche iets weg wou nemen uit een supermarkt in die straat. Ze gaf dit door aan de caissière. Buiten werd de vrouw aangesproken door de verdachte en kreeg ze klappen van de verdachte. De gewaarschuwde politie hield de vrouw aan. Volgens de verdachte zou de man van het slachtoffer haar ook aangevallen hebben. De Bossche is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. De politie onderzoekt de zaak.

AANGEHOUDEN MET HARDDRUGS

Loosbroek
De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Hapert aangehouden bij een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat in Loosbroek. De man was in het bezit van een kleine hoeveelheid speed. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN SPIEGEL

Veghel
De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Erp aangehouden op De Bunders in Veghel. Hij wordt er van verdacht de spiegel van een auto die daar geparkeerd stond, vernield te hebben. De 45-jarige Veghelse eigenaresse van de auto had dit gezien. Op basis van het signalement kon de verdachte aangehouden worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

TE DIEP IN HET GLAASJE

In de regio hebben diverse bestuurders te diep in het glaasje gekeken. Zij kregen allen een proces-verbaal en een rijverbod.

Een 17-jarige Osse bromfietser werd in de nacht van zaterdag op zondag betrapt op de Heuvel in zijn woonplaats.

Op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel werd die nacht een 19-jarige bromfietser uit Den Dungen betrapt.

Een 23-jarige automobilist uit Handel bleek die nacht op de Bergstraat in Boekel te diep in het glaasje gekeken te hebben.

BOSSCHENAAR SCHOPT MEISJE

s-Hertogenbosch
Op de Parade in s-Hertogenbosch zagen agenten in de nacht van zaterdag op zondag dat een 17-jarige Bosschenaar een meisje (leeftijd en woonplaats onbekend) in haar buik schopte. Daarop werd de jongen aangehouden. Hij is later die nacht heengezonden met een proces-verbaal.

VIERTAL AANGEHOUDEN

Uden
De politie heeft op de Markt in Uden in de nacht van zaterdag op zondag een viertal uit Heesch, 24, 28, 30, 36 jaar oud, aangehouden. De mannen worden er van verdacht een deur van een horecagelegenheid vernield te hebben en met flesjes naar de horecagelegenheid gegooid te hebben. Zij hadden zich misdragen in de horecagelegenheid en waren naar buiten gezet. Zij waren het hier niet mee eens en ze reageerden hun woede op het pand af. Ze zijn later die nacht huiswaarts gestuurd. Ze krijgen een proces-verbaal voor vandalisme/baldadigheid.

BOSSCHENAAR AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch
Op de Parade in zijn woonplaats heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige Bosschenaar aangehouden. De man was uit een horecagelegenheid in die straat gezet. Hij was het hier niet mee eens en bleef bij de ingang hangen. Nadat een onbekend gebleven persoon hem vanuit de gelegenheid aanspreekt, wilde de verdachte de man aanvliegen. Daarop is hij aangehouden. Hij is later die nacht met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Sint Oedenrode
Zaterdagmiddag is een 16-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode gewond geraakt bij aanrijding op de kruising Streepenstraat/Mater Lemmensstraat in zijn woonplaats. Een 24-jarige automobilist uit Breugel verleende op de Mater Lemmensstraat geen voorrang aan het slachtoffer die van rechts uit de Streepenstraat kwam. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

BEROOFD VAN VISSPULLEN

Escharen Drie inwoners van Grave zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.15 en 00.30 uur op de Karweg in Escharen onder bedreiging van wapens gedwongen tot het afgeven van hun visspullen, mobiele telefoon en portemonnee. De slachtoffers verbleven daar in een tent omdat ze aan het vissen waren. Plotseling werden ze door vermoedelijk drie overvallers bedreigd en gedwongen hun spullen af te geven. De 20-jarige man is daarbij tevens mishandeld. Vervolgens zijn de daders in onbekende richting vertrokken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Cuijk via tel 0900-8844.