Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (08/05)

BERGEN OP ZOOM, 8 mei 2005

Politie houdt man aan na bedreiging met mes
STEENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond een 53-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden. De man had met een mes een vrouw en diens partner bedreigd. De verdachte had de vrouw een poosje geleden bij hem onderdak verschaft. Zonder zijn medeweten had de vrouw vervolgens een vriend in huis gehaald. Hier was de man huisbaas echter niet van gediend, waarna het tweetal de woning moest verlaten. Dit verliep echter niet geheel vlekkeloos waarna de huisbaas een mes trok. De vrouw raakte gewond aan haar hand en moest voor hechtingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. De huisbaas is aangehouden.

Inbraak in café
BERGEN OP ZOOM: In een café aan de Molstraat is vrijdagnacht ingebroken. De daders konden binnenkomen door het kelderluik aan de voorzijde te verbreken. De kassalade die uit het pand door de daders werd meegenomen is later teruggevonden tussen geparkeerd staande autos op de Zuidmolenstraat.

Rustige uitgaansavond in Bergen op Zoom
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond en nacht een zevental bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, parkeerovertredingen en rijden door een voetgangersgebied. Verder hebben zich geen noemenswaardige incidenten afgespeeld.

Politie houdt man aan na wildplassen
ROOSENDAAL: De politie heeft een 22-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden nadat hij even daarvoor in het wild tegen een etalageruit had staan plassen. De man werd daarop aangesproken door de politie waarna hij zich tegen hen zeer agressief gedroeg. Toen de politie hem naar zijn identiteitsbewijs vroeg weigerde hij deze af te geven. Hierop is de man aangehouden. Na verhoor en met een tweetal bekeuringen op zak naar huis gestuurd.

Politie houdt 14-jarige aan voor mishandeling
HOOGERHEIDE: De politie heeft een 14-jarige inwoner van Ossendrecht aangehouden nadat hij iemand had mishandeld. De politie was gebeld door een eveneens 14-jarig slachtoffer. Dit slachtoffer was op de kermis in Hoogerheide door de verdachte geslagen en geschopt. In overleg met de ouders is de verdachte gehoord en doorverwezen naar het bureau HALT.

Man aangehouden voor beledigen politie
HOEVEN: Een 23-jarige inwoner van Hoeven is zaterdagnacht door de politie aangehouden. De politie was op patrouille nabij de feesttent aan de St. Janstraat. De 23-jarige verdachte vond het noodzakelijk om verschillende beledigingen en bedreigende opmerkingen te maken tegen de politieagenten. De man is aangehouden en na verhoor zondagmiddag weer heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie onderzoekt mishandeling
ROOSENDAAL: Een 39-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond slachtoffer geworden van een mishandeling. Omstreeks 21.00 uur fietste de man over de Kade toen hij plotseling werd beetgepakt door een 23-jarige man, een bekende van het slachtoffer. De man werd diverse malen geschopt waaraan hij licht letsel overhield. Het slachtoffer alarmeerde de politie die even later de 23-jarige inwoner van Roosendaal aan kon houden. Het slachtoffer heeft zich niet onder doktersbehandeling hoeven stellen.De verdachte is zondagmorgen heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie stelt onderzoek in naar identiteit autobestuurder ROOSENDAAL: Zaterdagavond vond er omstreeks 23.45 uur een aanrijding plaats op de Boulevard. Daarbij reed een personenauto tegen een daar geparkeerd staande personenauto. De bestuurder van eerstgenoemde auto reed daarop door zonder zijn identiteit bekend te maken. Een aantal omstanders was getuige van deze aanrijding en noteerde het kenteken. De geparkeerd staande auto raakte aan de rechtervoorzijde behoorlijk beschadigd. Surveillerende politieagenten troffen in de loop van zaterdagnacht de betrokken personenauto aan in de Eindstraat. Een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder wordt ingesteld.

Rijden onder invloed
ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagnacht een 52-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden nadat zij met teveel drank op achter het stuur had gezeten. De vrouw reed in haar personenauto over de Molenstraat toen zij door de politie werd gecontroleerd. De vrouw is met een rijverbod van 4 uur naar huis gezonden. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie stelt onderzoek in na beroving
ROOSENDAAL: Een 19-jarige inwoner van Roosendaal is zaterdagnacht rond 03.45 uur het slachtoffer geworden van een beroving. De man liep over de Burgerhoutsestraat nabij het scootercentrum toen hij werd aangesproken door een tweetal mannen op een fiets. De mannen vroegen het slachtoffer om geld voor het stappen. Toen het slachtoffer hier niet in ging stapte het tweetal van de fiets en sloegen hem tegen de grond. De daders doorzochten zijn kleding waarna ze er met zijn portemonnee met pasjes en een bromfietscertificaat vandoor gingen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst